Winkhem heren 1 start het nieuwe jaar met een benauwde zege

WINSUM – In het nieuwe jaar openden de mannen van Winkhem de tweede seizoenshelft tegen de Meeuwen uit Zuidhorn. Beide ploegen doen mee in de top van de promotieklasse A. Deze wedstrijd was dus meteen een flinke krachtmeting. Winkhem startte sterk, de Meeuwen kwamen sterk terug, om uiteindelijk de wedstrijd winst aan Winkhem te laten, 3-2.

De Winsumer lange mannen hadden met een goed en opgelucht gevoel de eerste helft van het seizoen afgesloten. In Heerenveen werd met een dikke winst 2018 afgesloten. Met de wetenschap dat de paar weken rust enkele blessure gevallen binnen het team veel goed konden doen.
Dit bleek inderdaad te kloppen want met een veel fitter team trad Winkhem aan tegen de Meeuwen uit Zuidhorn.

In deze belangrijke partij was elk punt heel hartelijk welkom om de strijd bovenin vol te kunnen houden. Winkhem leek in de eerste helft van de wedstrijd voor de volle buit te gaan. Aanvallen liepen erg goed. Blokkerend stond men heel stabiel te spelen en zonder al teveel tegenstand dicteerde Winkhem het spel. De mannen van coach Miedema harkte geduldig en rustig de eerste twee sets binnen (25-20 , 25-16).

Wie een korte studie zou hebben gemaakt van de tendens in eerdere wedstrijden van Winkhem en de Meeuwen zou op dat punt kunnen vertellen dat de Meeuwen steeds sterker zouden gaan spelen en dat het spel van de derde set vaak heel bepalend is voor het verdere wedstrijd verloop bij Winkhem. Geheel volgens de statistieken herpakte de Meeuwen zich goed en liet Winkhem wat vuur uit het team lopen. De zuidhornsters namen in het eind van de derde set het initiatief over en wonnen (21-25). Dit gaf nieuw elan bij de gasten en Winkhem moest antwoorden zoeken in de passing. Dat kostte tijd en het tweede set verlies (18-25).

Een vijfde set moest de beslissing geven. Winkhem stond al snel achter. Dit was de wake-up call, ineens zag men het licht en ging weer het spel spelen zoals in het begin van de wedstrijd. De achterstand werd spoedig in een stabiele voorsprong omgezet. Winkhem greep de set en daarmee de wedstrijd door met 15-12 te winnen.

De komende wedstrijd is tegen Olympia uit Groningen. Deze wedstrijd wordt op zaterdag 19 januari om 14:30 gespeeld in Sporthal Selwerd.

Tekst + foto: Winkhem