VV Warffum na 100 jaar op zaterdag

Geen Warffum-Kloosterburen meer
Geen Warffum-Kloosterburen meer
Foto: Archief HN

WARFFUM – Na 100 jaar zondagvoetbal stapt VV Warffum over naar het zaterdagvoetbal. Slechts 1 team – het veteranenteam – zal op de zondagochtend blijven spelen.

Voorzitter van VV Warffum Frits Zuidema: “Ga daar maar vanuit. En laat even duidelijk zijn dat dit geen initiatief van het bestuur is. De spelers gaven dit seizoen aan wel een beetje klaar te zijn met het voetbal in Oost-Groningen. Niet alleen het reizen, maar ook de manier van spelen. Daar zal de komende jaren hoogstwaarschijnlijk geen verandering in komen bij de competitie-indeling.”

“Begin dit seizoen is VV Warffum al op verzoek van een aantal leden gestart met een zaterdagelftal,dat uitkomt in de reserve 5e klasse. In november 2018, toen de huidige trainer Robin Klaassen van Zondag 1 aangaf te zullen stoppen aan het einde van het seizoen, moest men opzoek naar een vervanger. In de gesprekken met de gewenste kandidaat liet deze weten op één voorwaarde te willen komen:“Of het prestatieve voetbal binnen de club allemaal op zaterdag of op de zondag”. In een stemming onder de zondagselectie werd toen volgens mij unaniem voor de zaterdag gekozen”, zo laat Zuidema weten.

Dichtbij huis

Door de overstap naar het zaterdagvoetbal is VV Warffum af van de verre reizen. De uitwedstrijden zullen het komend seizoen relatief dichtbij huis worden gespeeld. Streekderby’s tegen o.a. VVSV 09, Zeester, Ezinge, ZEC en Noordpool UFC, aangevuld met wedstrijden tegen waarschijnlijk hoofdzakelijk stad-Groninger clubs.

Ondanks dat Frits Zuidema – clubman in hart en nieren – liever op zondag was blijven spelen, ondersteunt hij de overgang naar de zaterdag van harte: “Soms moet je verstand boven gevoel laten gaan”, aldus de preses.

Cookieinstellingen