Corenos winnaar ‘eigen’ Winter Cup

Foto: Milou van der Meer

ROODESCHOOL – Corenos heeft zaterdag de eerste editie van de Corenos Winter Cup 2019 – dat werd gehouden op het nieuwe kunstgrasveld – gewonnen. In een onderlinge strijd met FC LEO, ZEC en Noordpool UFC sprokkelden de Roodeschoolsters de meeste (doel)punten bijelkaar en mochten zich daardoor uiteindelijk toernooiwinnaar noemen.

Voor dit toernooi werd gekozen om ook het ‘aantal gemaakte doelpunten’ mee te laten tellen in de puntentelling. Zo kreeg de ploeg die een wedstrijd won drie punten plus het aantal gemaakte doelpunten: “In het voetbal draait het om doelpunten maken. Hoe kun je dat beter nog beter stimuleren door ook de doelpunten mee te laten tellen. Het doel is om het toernooi zo aantrekkelijk mogelijk te maken, ook voor het publiek. Door deze puntentelling gaat het erom dat je als ploeg zoveel mogelijk doelpunten maakt en ploegen tot het eind van het toernooi mee laat blijven strijden.”

In de wandelgangen wordt al gesproken over een soortgelijk toernooi in de zomermaanden, ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. We wachten af.

Uitslagen
Corenos – ZEC  4-1
Noordpool – FC LEO  1-2
ZEC – Noordpool  3-0
FC LEO – Corenos  3-1
Corenos – Noordpool  7-1
ZEC – FC LEO  0-2

Eindstand
1e. Corenos 18 punten
2e. FC LEO 16 punten
3e. ZEC 7 punten
4e. Noordpool 2 punten

Cookieinstellingen