Winkhem overtroeft Sivoc

Foto: Jaap Bouwman

SIDDEBUREN – In een uitwedstrijd traden de volleyballers van Winkhem heren 1 aan tegen Sivoc uit Siddeburen. Vorig seizoen eindigden de gastheren hoger in de eindstand dan Winkhem. Momenteel laat de stand in de promotieklasse A een heel ander beeld zien. Winkhem doet goed mee in de top en Sivoc is de rode lantaarndrager. Winkhem wist van de kwaliteiten van Sivoc en trad met enige voorzichtigheid aan tegen de Sibboerster gastheren. Dat bleek nergens voor nodig, Winkhem won overtuigend. (0-4)

De start was een beetje stroef en afwachtend van beide kanten. Daarnaast was er nog niet echt een wedstrijdsfeer in de hal. Gaandeweg het spel nam het aantal publiek toe en ook het rumoer in en om de wedstrijd. Winkhem zette vooral in op de servedruk, maar dit kwam niet meteen goed uit de verf.
Maar dankzij een constante voorsprong van een punt of vier, wist Winkhem de ontspanning in het spel beter tot zijn recht te laten komen, ondanks de foutenlast aan beide kanten. Dit ging twee sets zo door. Winkhem speelde sterker dan Sivoc en aan beide kanten liep het nog niet echt soepel. Winkhem stond na ruim een half uur spelen op 0-2. (18-25,17-25)

Sivoc bleef het eigen spel spelen en Winkhem kwam met de serve steeds beter op stoom. Aan het net werd er ook steeds beter geblokkeerd. Dat maakte dat Winkhem door kreeg dat ze de wedstrijd volledig in eigen hand hadden, mits ze de kwaliteit bleven leveren wat ze tot dan toe deden. Het spel was niet op het scherpst van de snede, maar wel vermakelijk. De scheidsrechter meende nog wat spanning te moeten toevoegen door ietsje te scherp te fluiten op onbenulligheden, wat het voor het publiek nog levendiger maakte. Al met al deed Sivoc zijn best maar wist het geen vuist te maken tegen Winkhem. Met gemak wisten de Winsumers ook de derde en vierde set te winnen. (21-25,18-25) Het meegereisde publiek kreeg de volle beloning voor de aanwezigheid. Waar nog de inzet van opkomend talent Yannick benoemd moet worden in het vissen van ballen op de tribune. Een echte zevende man.

Winkhem treed aanstaande woensdag alweer aan in een thuiswedstrijd. Set-uppers uit Scheemda komt op bezoek. Het is een wedstrijd waarin wat op het spel staat. Winkhem kan bij winst definitief afstand nemen van de middenmoot. Set-uppers gaan juist aanhaken bij de top áls ze winnen.
De wedstrijd welke wordt gespeeld in de Ripperdahal start om 21.00 uur.

Tekst + foto: Jaap Bouwman

Reacties

article
131425
SIDDEBUREN – In een uitwedstrijd traden de volleyballers van Winkhem heren 1 aan tegen Sivoc
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190204/winkhem-overtroeft-sivoc/
2019-02-04T16:00:14+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/02/04153526/Siddeburen-uit-2-2-2019.jpeg
Nieuws, Sport