Winkhem morele winnaar na kraker

WINSUM – De Winsumer lange mannen van Winkhem speelden woensdagavond de tot nu toe leukste wedstrijd van dit seizoen. Een fors gehavend Winkhem moest concurrent Set-Uppers uit Scheemda van het lijf houden. Op voorhand een bijna onmogelijke opdracht, maar niks bleek minder waar. Winkhem vocht zich in de wedstrijd, sleepte er nog een vijfde set uit, maar moest uiteindelijk de winst aan de gasten laten.

Binnen de selectie van Winkhem waren maar liefst vier basis spelers afwezig. De ziekenboeg werd op de ochtend van de wedstrijd goed gevuld waardoor het maar zeer de vraag was of de wedstrijd door kon gaan. Tegenstander Set-Uppers gaf geen blijk van samenwerking en dus ging Winkhem met precies zes spelers van het eerste – en tweede herenteam proberen het de Scheemders zo moeilijk mogelijk te maken.

Bij Winkhem was er door de hele situatie een gevoel van strijdvaardigheid in de ploeg geslopen. Er was niks te verliezen en men wilde de huid duur verkopen. Set-Uppers startte heel degelijk en stond, in de lijn van verwachting, snel op een ruime voorsprong. Maar met een heel goede serve serie wisten de Winsumers de druk toch bij de gasten te leggen. Winkhem deed daar nog een schepje aanvallend bravoure bovenop en wonderwel werd het een volledig gelijkwaardige strijd. Winkhem won set één en Set-Uppers set twee. (27-25, 20-25)

Het publiek genoot volop van het plezier en het rumoer op het veld. Dit maakte dat het publiek nog meer achter de thuisploeg ging staan en vergrote daarmee het thuis voordeel.
De strijd werd ondanks dat, in set drie nog niet beloond. De Scheemder mannen wonnen de derde set. Het echte spektakel barstte in set vier los.
Winkhem speelde zo nu en dan fantastisch en scoorde vooral heel veel slimme ballen.
Set-Uppers klampte wel aan, kreeg zelfs nog een matchpoint, maar moest de set op basis van vechtlust aan Winkhem laten. Dit hadden de gasten niet verwacht.
Dat zag men aan alles. (18-25, 26-24)

In de beslissende vijfde set startten de Oost-Groningers slap. Winkhem zat nog in de roes van set vier en wist het de gasten nog lang moeilijk te maken. Toch moest Winkhem de winst van set en partij aan de gasten laten. (12-15)

Wat overheerste was de euforie. Concurrent Set-Uppers was – boven verwachting – zeer goed partij geboden. Het team van coach Miedema vierde dit volkomen terecht alsof het een overwinning was. Met een gepaste schuimdouche voor de coach werd de avond dan ook afgesloten.

De volgende wedstrijd is op woensdag 13 februari om 21.00 uur. Sivoc uit Siddeburen komt dan op bezoek in de Ripperdahal.

Verslag + foto: Jaap Bouwman