Zwoegend Rood Zwart Baflo pakt punt

BAFLO – De start van de tweede competitiehelft heeft Rood Zwart Baflo een punt opgeleverd. Werd de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Amicitia VMC nog met 0-2 gewonnen, nu kwamen de Bafloërs tegen de Stadjers niet verder dan een zwaarbevochten gelijkspel, 2-2.

De sterke wind bleek deze middag de lastigste tegenstander van Rood Zwart Baflo. Vooral in de eerste helft – wind schuin tegen – kwam de thuisploeg niet of nauwelijks van eigen helft af. Daarbij moet ook gezegd worden dat de gasten hoog druk zetten en voor de middenlijn vaak de bal al weer in bezit hadden. Dit resulteerde in de beginfase al bijna in een goal. Het was Thomas Mirck die zich vrijspeelde en van een meter of 20 uithaalde. De bal leek in de bovenhoek te gaan, maar Rood Zwart-doelman Cedric Tillema redde uitstekend.

Thomas Mirck (7) haalt verwoestend uit, Cedric Tillema redt formidabel

Ondanks het veldoverwicht verzuimden de Stad-Groningers dit in doelpunten te vertalen. Geheel tegen de verhouding kwam de thuisploeg na 20 minuten spelen uit het niets op voorsprong. Martin van Dijk won op de rand van de eigen ’16’ een duel en rukte op via het centrum. Tot twee keer toe leek hij de bal te verspelen, maar op inzet – en een beetje geluk – kreeg hij de bal in de twee duels mee en trof op weg naar het doel alleen nog maar Ronald van Bruggen. Aan de linkerkant van het veld was Jordi Striedelmeijer meegelopen, die de bal te laat – en daardoor in buitenspelpositie – kreeg aangespeeld. De vlag van de linesman ging omhoog, maar scheidsrechter Nieboer liet doorgaan, waarop ‘Striedel’ doortrok richting achterlijn, prima voorgaf en Duncan Torrenga de bal simpel kon binnenwerken, 1-0.

Twee minuten na deze goal was het bijna alweer gelijk. Nadat Cedric Tillema een schot van Amicitia-captain Otto Mekel had gekeerd, leek de rebound een intikkertje voor Cees Jan Diepeveen, maar hij trof de lat.

In en rond de ’16’ was Diepeveen een ware plaag voor de verdedigers van Rood Zwart Baflo. De voormalig speler van CVV Viboa is sterk aan de bal en kan z’n eigen creëren.

Cees Jan Diepeveen was moeilijk af te stoppen

De bezoekers bleven de bovenliggende partij en maakten in de 41ste minuut terecht gelijk. Een volkomen onnodig weggeven hoekschop, werd kort genomen en daarna het strafschopgebied ingebracht. Daar viel de bal voor de voeten van verdediger Ronald van Bruggen die van dichtbij binnen knikte, 1-1.

In de extra tijd van de eerste helft kreeg Robin Broekema nog een enorme mogelijk om Amicitia VMC met een voorsprong de rust in te laten gaan, alleen vergat hij – na een prachtige aanname tegen de achterlijn – de bal in het doel te werken. Hij krulde de bal hard voorlangs.

Ook in de tweede helft was Amicitia VMC de betere ploeg. De gasten gooiden er een schepje bovenop en maakte binnen het uur gelijk. Een vrije bal werd vanaf de rechterkant het strafschop gebied in gebracht, waar Otto Mekel – ook ex-Viboa – de bal slim doorgaf op Cees Jan Diepeveen. De aanvaller schoot vervolgens vanuit de draai fraai binnen, 1-2.

Rood Zwart Baflo wankelde en kwam drie minuten later heel goed weg toen Irwin Groen van afstand rakelings naast schoot.

De thuisploeg werkte keihard, dwong Amicitia VMC tot foutpasses en bleef daardoor in de race, hopend op dat ene momentje dat misschien nog zou gaan komen. En die kwam er een paar minuten voor tijd, toen Melvin Folkerts op zo’n 25 meter van het vijandelijk doel in de rug werd gelopen en een vrijetrap meekreeg. Duncan Torrenga ging achter de bal en krulde het speeltuig vervolgens over de muur in de linker bovenhoek, 2-2. (zie hier)

Doelman Mark Braams heeft geen antwoord op de vrije bal van Duncan Torrenga

Het was tevens de eindstand van deze – mede door de harde wind – niet al te beste wedstrijd. Ondanks de twee verliespunten liep Rood Zwart Baflo een punt in op koploper FC Zuidlaren, dat met 1-0 verloor bij Poolster.