Dojo Katsu zeer succevol tijdens de Ommelander Cup

Foto: Dojo Katsu Winsum

APPINGEDAM – Karatevereniging Dojo Katsu uit Winsum heeft afgelopen zaterdag met maar liefst 25 jeugdleden deelgenomen aan de Ommelander Cup in Appingedam.

Zij hebben allen op de tatami (wedstrijdmat) hun talent laten zien. Voor iedereen was elke wedstrijd een overwinning. Deels door winst en deels doordat het een eerste moment was dat er een kata (individuele stijloefening met vastgelegde bewegingen) werd gelopen of een wedstrijd werd gevochten.

De Katsu-leden keerden met 18 bekers huiswaarts: 9 keer een 1e prijs, 3 keer een 2e prijs en 6 keer een 3e prijs.

Shihan Lammert Meinema van Katsu:”Dit toernooi werd uitstekend georganiseerd door Karatevereniging Kyocho Delfzijl. De samenwerking met andere verenigingen staat bij Katsu voorop. ”

Lotte van der Schoor, trainer bij de jeugd was ook enthousiast: “Door met 25 leden van Katsu uit de gemeente Het Hogeland deel te nemen waren we goed zichtbaar op het toernooi”, zegt Lotte. “Stuk voor stuk zijn het winnaars.”

Dojo Katsu zorgt voor een veilige manier van kennismaken met Kumite. Kumite is de Japanse naam voor het sparren met een tegenstander. Op deze manier maakt een beginnende karateka op een ontspannen manier kennis met het wedstrijdelement of het lopen van kata’s. Jeugdtrainer Fransien Reisiger heeft genoten van de dag. Als voormalig Europees kampioen heeft zij ooit ook een eerste toernooi mogen vechten namens Katsu.

“Ook deze dag hebben we weer veel talent gezien”, aldus Fransien.

Kata;
1e prijs; Cariene van der Spek en Lotte van der Schoor
2e prijs; Shannon Kuipers
3e prijs; Isabelle Boekholt en Ruben van der Kaaden

Kumite;
1e prijs: Irmlinde Blomsma, Levi Bosma, Hannah Huiseling, Robin Bulthuis, Serge Dost, Dre Dost en Danique Oostrom
2e prijs; Noortje Vesper en Amber Dost
3e prijs; Salma Aldougheim, Mohammed Aldougheim, Anna Durenkamp en Zoë Kuik

Andere helden;
Merel Pijlman, Nova Stijfhoorn, Lorraine Blomsma, Abedallah Aldougheim, Eva Elzinga, Duncan Koeneman, Darien Al Hadad

Verslag + foto: Katsu Winsum

Cookieinstellingen