DWA/Argo wint weer eenvoudig van Veenwouden

VEENWOUDEN – Afgelopen zaterdag speelden de korfballers uit Winsum en Bedum een duel in en tegen rode lantaarndrager Veenwouden. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo met ruime cijfers te winnen en ook zaterdag won DWA/Argo met gemak. Na een ruststand van 2-13, gingen de Winsumers en Bedumers met een eindstand van 7-20 terug naar huis.

Er waren zaterdag een paar wijzigingen in de basis-acht van trainer-coach André Pettinga. Yarin Smedema stond op de plek van de afwezige Lisette Hamminga. Gert-Jan Stulp begon op de plek van de herstellende Sam Pestoor.

Benjamin Pestoor wist vlot de score te openen met twee treffers rondom de korf. Veenwouden kon hierop antwoorden, maar DWA/Argo nam direct het heft in handen en scoorde maar liefst zeven keer op rij. Meteen was duidelijk dat Veenwouden een maatje te klein is voor de ploeg van Pettinga. Na een nieuw tegendoelpunt werd er nog vier maal op rij gescoord door de gasten. Er stond inmiddels 2-13 op het scorebord en dit was ook de ruststand. De doelpunten kwamen in de eerste helft uit handen van: Tom van der Laan (3x), Natasja Schuuring (3x), Gert-Jan Stulp (1x), Nick Brandsma (3x) en Lisanne Pettinga (1x).

Vlak na rust kwam de thuisploeg iets beter in haar spel en kon Veenwouden twee keer tot een treffer komen. Natasja Schuuring maakte vervolgens 4-14. Hierna scoorde Veenwouden wederom twee doelpunten. Na deze doelpunten herpakte DWA/Argo zich en maakte in een scherpe fase zes treffers achter elkaar. Deze kwamen uit handen van, Yarin Smedema (1x), Nick Brandsma (3x), en Gert-Jan Stulp (2x). Veenwouden wist nog één keer een treffer te maken en dit was tevens de laatste treffer van de eenzijdige wedstrijd. De eindstand werd 7-20.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma(6x), Natasja Schuuring (4x), Tom van der Laan (3x), Gert-Jan Stulp (3x), Benjamin Pestoor (2x), Lisanne Pettinga (1x), Yarin Smedema (1x).

DWA/Argo kent nu een periode van twee weken rust. Op 2 maart zal een belangrijk duel plaatsvinden. De return tegen koploper DTS staat dan op het programma. De vorige keer wist DTS met 17-18 te winnen en DWA/Argo wil zich revancheren. Doordat DTS onlangs verloor van andere concurrent Spannum is de strijd om het kampioenschap weer open. DWA/Argo moet de wedstrijd tegen DTS winnen om nog mee te kunnen doen voor het kampioenschap. Het duel zal op zaterdag 2 maart om 20.30 uur van start gaan in Surhuisterveen.