vv Winsum VR1 komt goed uit de winterstop

WINSUM – Na een aantal oefenwedstrijden was het zover, de competitie begon weer. Iets waar de dames de hele winterstop naar toe hadden gewerkt. De tegenstandsters van vandaag waren de dames van Helpman VR1.

De dames van Winsum moesten vandaag winnen om naar boven te kunnen kijken. Helpman is een van de tegenstandsters waarvan ze kunnen winnen, werd van tevoren gezegd.

Een beetje later dan verwacht begon de wedstrijd onder gure omstandigheden. De dames van Helpman begonnen goed aan de wedstrijd en wisten zelfs binnen 5 minuten de 0-1 op het scorebord te zetten. Na een corner viel de bal voor de voeten van een van de speelsters van Helpman en zij kon zo binnen schieten. Vlak hierna kreeg Helpman nog een vrije bal, maar deze belandde net naast het doel. Winsum begon slap aan de wedstrijd, veel duels werden verloren en ballen werden niet goed ingespeeld. De eerste grote kans van Winsum kwam pas na een minuut of twintig en die was voor Chantal. Eerst passeerde ze twee man, maar vervolgens belandde haar schot op het dak van het doel. In de 43e minuut wipte Chantal de bal over de verdediging heen, Anouk was scherp en wist de bal zo achter de keeper in het doel te werken.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Winsum een vrije trap die werd genomen door Minke. Niemand raakte de bal waardoor hij net over het doel heen stuiterde. Na 10 minuten spelen in de tweede helft kreeg Winsum een corner. Hij werd kort genomen en uiteindelijk voorgezet waarna Anouk de bal vrij in het doel kon koppen en hiermee de stand naar 2-1 bracht. Vlak hierna brak Helpman een keer door. Er volgde een goede voorzet, maar die wist Willisa te redden, hierbij kreeg ze wel een tik op het hoofd. Na een korte behandeling vervolgde ze gelukkig de wedstrijd. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd braken de dames van Winsum voor een laatste keer uit via Minke. Zij opende de bal op Chantal, die op haar beurt de bal over de keeper in het doel schoot en daarbij tekende voor de 3-1.

Met deze 3-1 eindstand hebben de dames van Winsum gedaan wat ze moesten doen en dat was thuis winnen van Helpman. Ondanks een matige start hebben de dames zich goed herpakt en waren er genoeg positieve dingen om de komende weken mee verder te werken. Hopelijk lukt het onze dames volgende week om opnieuw punten te pakken, dan spelen ze uit tegen SVO Sneek VR1.

Verslag: Johannes Scholtens