Winkhem komt goed weg

Foto: Jaap Bouwman

WINSUM – Heren 1 van volleybalvereniging Winkhem speelde woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen de huidige nummer laatst, Sivoc uit Siddeburen. Bij Winkhem heerste de sfeer dat er vandaag gemakkelijk gewonnen zou moeten worden. Sivoc bewees het tegendeel. De stand op de ranglijst zegt meer over de pech aan Siddebuurster kant, dan over de mogelijkheden van het team. Winkhem won moeizaam met 3-1.

Het was op de wedstrijddag maar de vraag of de wedstrijd door kon gaan. Sivoc had grote moeite een team op de been te brengen. Winkhem kampte voorgaande wedstrijd met hetzelfde probleem, maar opnieuw verplaatsen was ook geen optie. Zo kwam Winkhem enigszins gemakzuchtig ten tonele en Sivoc deed naar eigen kunnen hun best.

Meteen aan het begin van de wedstrijd trapte Winkhem op de eigen tenen. Er werd zwak gespeeld en Sivoc rook al gauw dat er wat te halen was. De gasten buitten dit dan ook goed uit. In set twee begon Winkhem niet veel sterker, alleen liep de serve wat beter. Halverwege de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. (22-25, 25-22)

Het vervolg van de wedstrijd was niet heel best aan de kant van de Winsumers. Enig lichtpuntje was de cruciale inhaalslag die de ploeg van coach Miedema aan het eind van de derde set maakte en waaruit nipte setwinst behaald werd. Er werd afgesloten met een goede vierde set van Winkhem. De gastheren konden Sivoc voor het eerst structureel onder druk houden. Hoewel er voor elk punt gestreden moest worden, vielen belangrijke ballen net wat vaker in het voordeel van Winkhem. (26-24, 25-20)

De mannen van Winkhem mochten van geluk spreken dat Sivoc niet nog een stapje meer kon zetten. Dan had de eindstand net zo goed in het voordeel van Sivoc kunnen zijn uitgevallen.

Over twee week beloofd het weer een mooie thuiswedstrijd te worden. De buren uit Bedum komen dan op bezoek. Dit is een tegenstander waar Winkhem net even meer naar uitkijkt. De derby is op woensdag 27 februari, om 21.00 uur in de Ripperdahal.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

Cookieinstellingen