Young Talents op trainingskamp in Limburg (3)

Foto: MerxSport

Zuid-Limburg – Een tochtje de grens over, in de Belziek. Bij de grensovergang De Plank spreek je rechtsaf Nederlands en linksaf Frans.

Geestig: een boerderij met een fantasierijke naam in het Engels. En verder de tekst in het Frans….
Op naar de avenue de Sippenaeken. Super haarspeldbochten achterelkaar en steil, steiler en gewoon steil tussendoor. En dan een bijna in vrije val naar beneden. Rustig mannen, niet harder dan zeventig.

’s Middags rijden we de route van de Amstel Gold Race. Het betere werk: de achterkant van de Gulperberg (dit is echt de enige Koning van Spanje!), door naar de Kruisberg. En dan, op de Eyserbosweg steekt – als een spies uit het bos – de zendmast op de Emmaberg alias Hulsberg z’n kop op. Door naar de Keutenberg. Je ziet de muur niet. Tussen twee huizen, rechts om, links om. Bats daar staat ie.

De Keutenberg………een kuitenbijtertje

Ik moet er met de ploegleiderswagen in de eerste versnelling tegen aan en na 600 meter sleept zich het vals plat twee kilometer voort. De Cauberg op in Valkenburg, dat is dan een eitje……….

De toestand van de renners? Een goeie ploegleider doet zich dan bescheiden voor en antwoordt dan: “Tja, dat is te zeggen, in de koers moeten we het maken, niet waar?”

Cookieinstellingen