VV Noordwolde verspeelt 3-0 voorsprong

NOORDWOLDE – Het mooie van voetbal is het onvoorspelbare. Wie in de rust van Noordwolde – Groen Geel, stand 3-0, al z’n geld nog op de bezoekers had gezet was voor gek verklaard, maar een uur later wel aardig rijker geweest.

Noordwolde-trainer Simon Schuil en z’n spelersgroep hebben zeker iets om over na te praten, althans zo gaat dat meestal. Evalueren heet dat. In dit geval hoeft dat niet lang te duren: Noordwolde heeft met veel inzet de slap spelende Stadjers één helft van scoren af weten te houden en wist zelf de drie kansen die het kreeg te benutten. Daarbij had het geluk dat Groen Geel voor rust paal en lat trof. In de tweede helft gaven de gasten vol gas, drukten Noordwolde met de rug tegen de muur om vervolgens met 3-4 huiswaarts te keren.

Noordwolde begon voortvarend. Al in de 4de minuut was het Silvan Havinga die van buiten de ’16’ uithaalde. Doelman Albert Kobus zat er nog met de hand aan, maar kon niet voorkomen dat de bal binnen ging, 1-0. Hierna speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Veel duels, zonder dat er echt kansen werden gecreëerd. Na een klein half uur spelen zette Groen Geel aan de rechterkant een aanval op die werd onderschept. In de omschakeling kwam de thuisploeg er snel uit en ging Silvan Havinga er over de linkerkant van door. In het strafschopgebied wachtte hij iets te lang, ging in een duel met Willem den Hartogh onderuit, maar kon met een sliding de bal nog voor het doel bij Joram Wijnstra krijgen, die de 2-0 tegen de touwen werkte.

Dit schot van Silvan Havinga zal geen doel treffen

De verdediging van Noordwolde stond voor rust goed en gaf weinig tot niets weg. De Stadjers probeerden het daarom van afstand en hadden het geluk daarbij niet aan hun zijde. Zo trof Henk Strijker de paal en vijf minuten was het Thomas Metzemaekers die de lat raakte, al ging daar een handsballetje aan vooraf. Deze laatste actie had overigens de 3-1 betekend, want tussendoor had Silvan Havinga de thuisploeg met een diagonaal schot al op 3-0 gezet.

De laatste gevaarlijke actie in de eerste helft kwam Noordwolde. Joram Wijnstra gaf vanaf links de bal laag voor, maar Dannick Meima kwam in de ‘5-meter’ een teen tekort om de voorzet tot doelpunt te promoveren.

Waar de Groningers in de eerste helft op inzet werden afgetroefd, ging de bal na rust sneller rond en liepen de Noordwolders achter de feiten aan. Daarbij kwam nog dat bij de gasten G14 binnen de lijnen verscheen. De linkerspits was nauwelijks af te stoppen en zorgde voor veel dreiging.

In de 50ste minuut was het Koen Olde Monnikhof die met een prachtig aftandschot voor 3-1 zorgde. Na een uur spelen volgde de aansluitingstreffer. Jorco van Hezel – in de rust in gebracht – zorgde constant voor dreiging en was de aangever bij de tweede Groninger treffer. Zijn lage voorzet vanaf de linkerkant werd door Jelle Teitsma binnen getikt, 3-2.

Luchtduel tussen beide captains: Jelle Teitsma vs Marco Vos

Onbegrijpelijke wissel

Bij deze stand hield Noordwolde-coach Schuil zijn meest gevaarlijke aanvaller Silvan Havinga naar de kant. Onbegrijpelijk, aangezien Havinga vanuit het niets kan toeslaan, zo had hij voor rust al bewezen. Collega-trainer Neal Haan zal deze wissel dan ook niet erg gevonden hebben.

Amper vijf minuten na deze wissel kwam Jorco van Hezel weer eens over links door. Zijn voorzet werd bij de tweede paal diagonaal richting doel gekopt door Jelle Teitsma, Koen Olde Monnikhof drukte de bal over de doellijn, 3-3.

De frustraties aan Noordwolde-zijde namen toe en spelers begonnen zich af te reageren op de uitstekend fluitende scheidsrechter Sarah Brinkkemper, die zich er echter niets van aan trok en de juiste beslissingen bleef nemen.

In de 85ste minuut kreeg Noordwolde zomaar uit het niets de kans om de wedstrijd alsnog in z’n voordeel te beslissen. Invaller Jesse Hijlkema mocht alleen op doel af gaan, maar doelman Albert Kobus redde de slecht ingeschoten bal met de voet.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de extra tijd mochten de gasten aan de linkerkant nog een hoekschop nemen. Thomas Metzemaekers draaide de bal voor, Henk Strijker schampte de bal met het hoofd, maar bij de tweede paal was het de boomlange Jelle Teitsma die de bal tegen de touwen kopte, 3-4.

Na afloop was de teleurstelling groot bij de Noordwolders. Laurens Groeneveld begreep er helemaal niets van hoe je een 3-0 voorsprong kunt weggeven en tweevoudig doelpuntmaker Silvan Havinga was not amused: “Ik ben er nu wel klaar mee!”