Artemissers aktief in Groningen en in It Heidenskip

Foto: Artemis

WINSUM – Zaterdag werd er onder ideale weersomstandigheden de 3e trainingsloop Road to Rotterdam gehouden. Organisator Groningen Atletiek kon deze keer 121 deelnemers, die onder begeleiding van pacers en fietsers ruim 30 kilometer moesten afleggen, verwelkomen.

Er was een prachtige route via Lettelbert, langs de boorden van het Leekstermeer en door Roderwolde uitgezet. De start/ finish was op de atletiekbaan in het Groninger Stadspark. Artemis was met negen deelnemers goed vertegenwoordigd. Marnix van den Brink uit Groningen en de Winsumers Gonny Houtman, Gea Meulema en Miranda Vink volgden de pacers van 6 minuten per kilometer. Tini Visker uit Gieten was een van de pacers van de 6.15 minuten per kilometer groep, waarvan ook Roelof Eltingh uit Warffum deel uitmaakte. Elizabeth Hofman uit Winsum en Peter van Ooijen uit Warfhuizen voltooiden hun duurloop in de 6.30 minuten per kilometer groep. Jeannet Bakema uit Loppersum ook begonnen in deze groep vond het na 25,1 kilometer welletjes. Van den Brink en Vink bereiden zich voor op hun eerste marathon op zondag 7 april in Rotterdam. Hofman start eveneens in deze marathon. Bakema doet op zondag 12 mei mee aan de Lauwersmeer Marathon. Deze 3e trainingsloop kende weer een uitstekende organisatie en verzorging. Na afloop was het weer goed toeven in de kantine en in de nieuwe kleedruimtes van Groningen Atletiek.

Voorste rij v.l.n.r. Gonny Houtman, Miranda Vink, Marnix van den Brink en Gea Meulema                           Foto: Herman Rinket

Wim Ammeraal verdienstelijk tweede in It Heidenskip

Een kleine 250 deelnemers stonden zondagmorgen met prachtig weer aan de start in It Heidenskip voor de 8 of de 15 kilometer. Het dorp/buurtschap It Heidenskip is gelegen tussen de plaatsen Workum en Koudum. Wim Ammeraal uit Leens was een van de deelnemers aan de 8 kilometer. Hij noteerde op een grotendeels open parcours een tijd van 36.15 minuten, goed voor een keurige tweede plaats bij de mannen 50+ en een elfde plaats bij de mannen overall.

Wim Ammeraal onderweg in het Friesche                                    Foto: Janke van der Schaaf

Reacties

article
132634
WINSUM – Zaterdag werd er onder ideale weersomstandigheden de 3e trainingsloop Road to Rotterdam gehouden.
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190225/artemissers-aktief-in-groningen-en-in-it-heidenskip/
2019-02-25T00:53:07+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/02/25005114/Artemis-logo22.jpg
Nieuws, Sport