vv Winsum VR1 ronde verder in de beker

BURGUM – Op een mooie zaterdagmiddag stond de bekerwedstrijd tegen SJO Bergum BCV Combinatie VR1 op het programma. Na de teleurstelling van vorige week hadden de dames vandaag de kans om zich te herpakken. Ze gingen dan ook vol goede moed richting Burgum.

Onder zonnige omstandigheden werd er afgetrapt. In de 4e minuut kreeg Winsum een eerste kans. Marlies kwam gevaarlijk op, maar haar voorzet werd niet benut. De dames waren niet scherp in de eerste helft, duels werden niet gewonnen en soms niet eens aangegaan. Daarom was het ook niet geheel onterecht dat de dames van Winsum op een achterstand kwamen in de 20e minuut. Na een ingooi van Bergum raakte de bal in de kluts, de bal kon niet worden weggewerkt en een van de speelster van Bergum wist hier gebruik van te maken door de bal in het doel te werken, 1-0. Even leek het alsof de dames het kwijt waren, Bergum kreeg namelijk een aantal hele grote kansen. Tot een doelpunt leidde het gelukkig niet, maar het was duidelijk dat er iets moest gebeuren bij de dames. Winsum kreeg aan het einde van de eerste helft nog wel een grote kans, het kreeg een vrije bal net buiten net strafschopgebied. De keepster liet de bal los, waarna Chantal het voor het intikken had. Helaas schoot ze de bal net voor het doel langs.

Voor de aftrap van de tweede helft vond de eerste wissel plaats. Sabine ging eruit en Iris kwam er voor haar in. En na 10 minuten spelen in de tweede helft werd Yvonne naar de kant gehaald en verving Berber haar. Na ruim een kwartier gespeeld te hebben vond Winsum de aansluitingstreffer. Chantal stuurde Anouk diep en zij wist de bal langs de keepster in het doel te schuiven. Na de gelijkmaker vond de derde wissel van Winsum plaats, Melinda werd vervangen door Thirza. In de 35e minuut van de tweede helft ontving Kim de bal op links, speelde de bal richting Chantal en zij schoot de bal vervolgens in de verre hoek en zette daarmee de 1-2 op het scorebord. Even later kon Chantal, na een goede actie van Lois, zo het strafschopgebied van Bergum in dribbelen. Lois die goed was mee gelopen kreeg de bal terug en kon zo de 1-3 binnen schieten. Wat er in de rust gebeurd is weet ik niet, maar opeens wou alles lukken bij de dames. Het voetbal was stukken beter dan in de eerste helft. De dames van Winsum vonden 1-3 waarschijnlijk niet genoeg en gingen nog even door. Zo werd Chantal door Anouk diep gestuurd, speelde ze haar tegenstandster uit en schoot de bal in de korte hoek, 1-4. Drie minuten na de reguliere speeltijd wist Lois na een goed uitgespeelde aanval voor de einduitslag te tekenen door er 1-5 van te maken.

Na een zeer ondermaatse eerste helft wisten de dames zich in de tweede helft te herpakken. Deze winst betekent dat Winsum door is naar de volgende ronde van de beker. Volgende week zijn de dames vrij, maar op zaterdag 9 maart hopen zij u weer langs de lijn te zien in Winsum.

Verslag: Johannes Scholtens