Winkhem gaat nipt ten onder in derby

Winkhem 1 - DIO/Bedum 4
Foto: Jaap Bouwman

WINSUM – In het treffen tussen laagvlieger DIO/Bedum en het eerste team van Winkhem, stond er voor de Bedumers veel op het spel. Waar Winkhem zich al een tijdje veilig heeft gespeeld moet Bedum zorgen dat ze niet in de degradatiezone belanden. Bedum trad dan ook aan met een strategie die een grote club als DIO zich kan permitteren. Winkhem verloor de spannende strijd nipt met 2-3.

Omdat veel spelers binnen Winkhem en Bedum elkaar goed kennen, beloofde de wedstrijd er één te worden die, naast de punten, vooral om de eer ging. Winkhem won eerder in het seizoen overtuigend van Bedum, in deze terug wedstrijd wist Winkhem dat het in een gelijke situatie aan het puntensaldo kon gaan werken.

Helaas pakte dit anders uit. Omdat DIO/Bedum een grote club is wist men met een enorme selectie, inclusief veel bravoure, aan te treden. Maar liefst twaalf man nam de zaalhelft voor de gasten in. Winkhem zag ook uit naar dit treffen. Dit bepaalde de sfeer. De hele wedstrijd stond nog meer dan anders in het teken van zo min mogelijk fouten maken. Hoewel het verschil op de ranglijst groot is, kon Bedum met de versterkingen een stevige vuist maken tegen het spel van Winkhem. In de eerste sets ging het er spannend aan toe. Na twee sets waren de punten evenredig verdeelt, 25-21 , 21-25.

Gaandeweg de wedstrijd begon Winkhem steeds iets beter te serveren en blokkerend kon het vaker antwoord geven op de aanval van de Bedumers. Daarentegen wist Bedum beter te variëren in de rally’s en dus scorend bij te blijven. DIO wist set drie nipt binnen te harken. Winkhem ging in set vier overtuigend met de winst aan de haal. (25-27 , 25-21)
Dat maakte dat er een beslissende vijfde set gespeeld moest worden. Bedum ging daarin voortvarend van start. De gasten namen een ruime voorsprong van vijf punten. Winkhem wist zich met geduldig spel stukje bij beetje terug te knokken in de wedstrijd. Helaas kwam er door een blessure aan Winsumer zijde wat ruis op de lijn en wist Bedum in de resterende laatste paar punten de winst naar zich toe te trekken

Voor Winkhem is er niks verloren. De mannen blijven stevig positie innemen in de top van de promotieklasse A. Op 9 maart staat het volgende competitie duel gepland tegen Exstudiantes uit Groningen. De wedstrijd start om 16:30 in de sporthal in Selwerd.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

Reacties

article
132819
WINSUM – In het treffen tussen laagvlieger DIO/Bedum en het eerste team van Winkhem, stond
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190228/winkhem-gaat-nipt-ten-onder-in-derby/
2019-02-28T15:16:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/02/28151529/DIO-Bedum-thuis-27-2-2019.jpg
Nieuws, Sport