Futsal Winsum geeft ruime voorsprong weg

ASSEN – Futsal Winsum leek vrijdagavond bij rust op rozen te zitten in de uitwedstrijd tegen LTC. De ploeg uit Assen kwam na een 1-5 achterstand, zoals wel vaker dit seizoen, knap terug en won uiteindelijk met 7-5.

De ploeg van Marc Krúger begon niet goed aan het belangrijke duel met LTC. Bij winst zouden de Winsum echt afstand nemen van de ploeg uit Assen en de degradatiezone. De thuisploeg creëerde in de beginfase kans op kans. Winsum overleefde met de sterk keepende Reinder de Haan echter de fase waarin het voortdurend onder druk stond. Na zeven minuten was het aan de andere kant raak. Stefan Bultena kon na een snelle combinatie met David Albert Villalta alleen op doelman Marcel Boorsma af. Hij trof via de keeper de binnenkant van de paal en Albert Villalta gaf het laatste zetje. Twee minuten later was het opnieuw raak. Een lange pass werd door Bultena met het hoofd verlengd. David Albert Villalta was eerder bij de bal dan Boorsma en kon simpel scoren. Zo was het was tegen de verhouding in opeens 0-2. LTC bleef kansen missen en raakte ook nog de paal, maar toch viel alsnog de dik verdiende aansluitingstreffer.

In de laatste fase voor rust leek LTC wat moedeloos te worden van het missen van de kansen en liet de thuisploeg het verdedigend afweten. Futsal Winsum profiteerde optimaal van de geboden ruimte. Reinder Haaksema leek te kunnen schieten maar zag dat David Albert Villalta helemaal vrij stond. Hij maakte zijn hattrick compleet. Hierna was het de beurt aan Reinder Haaksema die steeds goed op kwam en de gasten met twee identieke treffers op een riante 1-5 ruststand schoot.

Het was eigenlijk jammer voor de gasten dat de rust aanbrak, want de Noord-Groningers zaten er heerlijk in. Bij iedereen was ook bekend dat LTC zowel tegen Futsal Winsum maar ook in de competitie bekend staat als een ploeg die vaak grote achterstanden goed maakt in de tweede helft. Het duel was dus nog lang niet gespeeld. Mo Farouni is bij LTC de grote man. En afgelopen vrijdag was hij echt in bloedvorm. Vooral in de eerste fase na rust hadden de gasten te weinig verweer en werd er eigenlijk ook te vriendelijk verdedigd. LTC kwam al snel terug tot 3-5 en het geloof was volledig terug bij de Drenten. Het lukte Futsal Winsum aanvallend te weinig om tot grote kansen te komen en de thuisploeg kwam steeds beter in de wedstrijd. Kansen die in de eerste helft nog gemist werden, gingen er nu wel in. En langzaam zag iedereen gebeuren dat Winsum onderuit ging. Het werd 5-5 met nog vijf minuten te gaan. In die fase kreeg ook Winsum nog kansen, maar een schot van Björn Schutter dat via Boorsma de lucht in ging. Kon nog net voor de doellijn weg gewerkt worden.

Twee minuten voor tijd kwam LTC op voorsprong. Winsum probeerde het nog met meevoetballende keeper maar het spel bleef veel te onrustig en de thuisploeg profiteerde door 7-5 te scoren. Dit was ook de eindstand. Uiteraard was het pijnlijk voor de Winsumers om na een 1-5 voorsprong alsnog te verliezen, maar LTC was ook grote delen van de eerste helft beter en na rust oppermachtig. De uitslag was daarom een logisch gevolg van de verhoudingen.

Futsal Winsum moet het de komende twee wedstrijden laten zien tegen HZ Vennewater uit Heiloo en nummer laatst Harderwijk. Het thuisduel tegen HZ Vennewater begint vrijdag om 20.30 uur.

Verslag: Kornelis Prins