Miranda Vink wint 10 km in Nacht van Groningen

Miranda Vink, eind september 2018 Dam tot Damloop
Foto: Archief HN

WINSUM  – Leden van loopgroep Artemis bleven het afgelopen weekend dicht bij huis. Zo werd er gelopen in Groningen en Garrelsweer.

Miranda Vink uit Winsum heeft zaterdagavond tijdens de uitverkochte Nacht van Groningen de 10 kilometer bij de vrouwen 40+ gewonnen. Ruim tweeduizend hardlopers, een record, stonden zaterdagavond vanaf 20.00 uur op de Ossenmarkt aan de start bij de 18e editie van dit hardloopevenement. Organisator Golazo Sport Noord-Nederland bood de lopers de gelegenheid deel te nemen aan de 5, de 10, de 16,1 en de 21,1 kilometer. Afhankelijk van de gekozen afstand legden de deelnemers in de verlichte duisternis en onder goed loopweer maximaal vier rondjes af door de Plantsoenbuurt, het Noorderplantsoen, de Noorderhaven en het A-kwartier met de finish weer op de Ossenmarkt. De aan het parcours gelegen horecazaken zorgden voor de muzikale omlijsting.

De Artemis-deelname was met Miranda Vink en Ellen Haveman uit Ulrum minimaal. Beide vrouwen leverden echter prima prestaties. De Winsumse startte op de 10 kilometer en finishte in een veld van 40 deelneemsters onbedreigd als eerste bij de vrouwen 40+ in een prima tijd van 48.54 minuten. Haar voorsprong op de nummers twee en drie bedroeg 1.41 minuten. “Leuk om eens keer `s avonds een wedstrijd te lopen. Het was een bochtig parcours met gladde steentjes”, aldus Miranda Vink. Ellen Haveman kwam uit op de halve marathon en werd bij de vrouwen 35+ keurig vierde in een tijd van 2.00.05 uur.

Zes Artemissers in Trainingsloop Garrelsweer
De Runploug Garrelsweer organiseerde afgelopen zaterdag de tweede trainingsloop over 27 en 30 kilometer vanuit het Oude Kerkje in het gelijknamige Garrelsweer. Ondanks de concurrentie van een viertal wedstrijden, waaronder de Nacht van Groningen, op dezelfde dag gingen er toch nog zestig deelnemers inclusief pacers en fietsers van start. Het weer was de deelnemers, in tegenstelling tot vorig jaar met temperaturen ver onder het vriespunt en een harde wind, met tien graden en een waterig zonnetje gunstig gezind. De organisatie koos dit jaar voor een rondje Schildmeer.

Trainingsloop Garrelsweer, 2e verzorgingspost                                                Foto: Herman Rinket

De vijf groepen, aangevoerd door pacers van 5.15, 5.30, 5.45, 6.00 en 6.30 minuten per kilometer, volgden de route via Witte Wierum, de Bloemhofbrug over het Eemskanaal en het fietspad naar en langs de boorden van het Schildmeer. Vervolgens ging men verder over het fietspad richting Appingedam, over het oude Eendrachtterrein (strokartonfabriek) en via de Stadsweg langs Eekwerderdraai terug naar Garrelsweer. Voor de liefhebbers was er nog een extra lusje van drie kilometer via Merum inclusief een hoogholtje om op de 30 kilometer te komen. Artemis was met zes leden goed vertegenwoordigd. Marnix van den Brink uit Groningen liep 30 kilometer in de pacergroep 6 minuten per kilometer.

De Winsumers Gonny Houtman en Gea Meulema, deel uitmakend van dezelfde groep, lieten het bij 27 kilometer. Jeannet Bakema uit Loppersum, Koos Durenkamp uit Winsum en Roelof Eltingh uit Warffum kozen eveneens voor de 27 kilometer in de pacergroep 6.30 minuten per kilometer. Met een prachtige route, een prima verzorging onderweg met o.a. Geert Houtman en Herman Rinket en afsluitend soep met broodjes in het Kerkje kan de organisatie terug kijken op een zeer geslaagde trainingsloop.

Reacties

article
133243
WINSUM  – Leden van loopgroep Artemis bleven het afgelopen weekend dicht bij huis. Zo werd
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190304/miranda-vink-wint-10-km-in-nacht-van-groningen/
2019-03-04T15:02:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/03/04145530/IMG-20180924-WA0000-3.jpg
Nieuws, Sport