Futsal Winsum stelt teleur in eigen huis

Futsal Winsum onder druk

WINSUM – Futsal Winsum heeft vrijdagavond in eigen huis een teleurstellende 4-6 nederlaag geleden tegen HZ Vennewater. De ploeg van Marc Kruger ziet de concurrententen in de strijd tegen degradatie naderen.

Het duel begon met enige vertraging omdat de bus uit Heiloo te laat in Winsum was. Het waren echter de bezoekers die meteen vanaf het begin bij de les waren in het ‘zes punten duel’. Bij winst zou Futsal Winsum acht punten afstand nemen van Vennewater dat op een nacompetitie plaats staat. Bij verlies van de Noord-Groningers zou het verschil nog maar twee punten zijn.

De selectie van Futsal Winsum

De 0-1 na vier minuten viel puur op wilskracht. Drie spelers van de thuisploeg konden niet verhinderen dat de bal in drie instanties van dichtbij werd ingetikt. Hierna verloor David Albert Villalta achterin de bal en werd de 0-2 ingeschoten. De topscorer van Futsal Winsum was kort hierop de keeper al voorbij maar trof van dichtbij de paal. Toen drie minuten later de 0-3 simpel werd ingetikt na een vrije trap, werd duidelijk dat Winsum tegen de felle bezoekers voor een moeilijke opgave stond. Tim Hoff kreeg nog een grote kans maar hij zag de doelman redding brengen. In tweede instantie kreeg hij alsnog de kans, maar Hoff had niet door dat de bal nog in het spel was. Op slag van rust raakten de bezoekers, die veel gemotiveerder oogden, nog de paal.

Na rust wilde de thuisploeg voor eerherstel gaan maar Ulco Brinkhuizen schoot al snel ongelukkig in eigen doel. Tim Hoff was meerdere keren dichtbij een treffer maar het wilde steeds net niet lukken. De Winsumers probeerden er wel meer een wedstrijd van te maken maar liepen achter de feiten aan tegen een jonge tegenstander die nu de winterstop steeds meer op stoom is geraakt en goede resultaten haalt.

Bjorn Schutter bracht de thuisploeg met een mooi schot in de kruising terug in de wedstrijd en Stefan Bultena kreeg een uitgelezen kans op 2-4. Hij was de doelman voorbij maar zijn schot werd van de lijn gegleden.

Stefan Bultena en Bjorn Schutter in duel

Vennewater zorgde in de tegenstoot voor 1-5 waarna Winsum in de slotfase met meevoetballende keeper ging spelen. Dit leidde eerst tot de 1-6 maar in de slotfase kwam Winsum door treffers van Michiel van Bolhuis, David Albert Villalta en de meevoetballende keeper Ulco Brinkhuizen nog knap terug. De resterende tijd was echter te kort om nog een resultaat te halen.

Voor Futsal Winsum moet het nu over twee weken gebeuren als hekkensluiter Harderwijk op bezoek komt.

Verslag: Kornelis Prins