Winkhem wint van matig Exstudiantes

Foto: Jaap Bouwman

GRONINGEN – Zaterdag speelden de Winsumer lange mannen tegen middenmoter Exstudiantes. Winkhem wist na een stroeve start, met goed spel de Groningers onder druk te zetten. Met precies zes beschikbare spelers haalde Winkhem de meeste punten binnen, 1-3.

Op papier bestaat de selectie van Winkhem uit negen spelers. Maar door ziekte, blessure en afwezigheid hielden de mannen precies zes spelers over. Daarom speelde niet iedereen op de eigen vertrouwde positie. Met ietwat onwennigheid werd de wedstrijd begonnen. Exstudiantes daarentegen scoorde meteen veel op de buitenaanval en wist met lelijke prikballen het spel van Winkhem te ontregelen. Winkhem antwoorde met een omzetting in het team. Men hoopte daarmee de druk aan het net wat te kunnen opvoeren.

Dit leverde het gewenste effect op waardoor de gastheren veel minder directe punten scoorden. Verder sloop er twijfel in de ploeg van Exstudiantes waardoor het fouten percentage op de serve sterk toenam. Halverwege de wedstrijd stond het gelijk in sets. (25-20, 13-25)

Winkhem hield de tactische omzetting aan in het vervolg van de wedstrijd. Exstudiantes was daarmee in de houtgreep genomen. Het spel van de Winsumers was nou niet perse het sterkste spel wat ten tonele werd gebracht. Maar het was ruim voldoende om de gastheren steeds een stapje voor te zijn. Telkens als de oud studenten dichterbij kwamen gooiden ze de eigen ruiten alweer in door één of meerdere serve fouten te produceren.
In de laatste set kwam Exstudiantes dicht naar Winkhem toe waardoor het spannend leek te gaan worden. Martin Bijsma en Garry Berends besloten om met sterk blokkerend spel de gastheren de deksel op de neus te geven. Dit bleek de genade klap te zijn voor de thuisploeg. Winkhem trok de derde en vierde set naar zich toe(25-22, 25-19). En met deze winst consolideerde Winkhem daarmee de positie in de top drie van de competitie.

Komende woensdag wordt er in de Ripperdahal de thuiswedstrijd gespeeld tegen koploper Oryx. Als Winkhem ruim weet te winnen dan komt de spanning binnen de top drie wat terug. Als Oryx wint dan is het duidelijk dat zij de aanstaande kampioen van de promotieklasse A zijn. De wedstrijd begint om 21:00 uur.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

Reacties

article
133565
GRONINGEN – Zaterdag speelden de Winsumer lange mannen tegen middenmoter Exstudiantes. Winkhem wist na een
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190310/winkhem-wint-van-matig-exstudiantes/
2019-03-10T11:44:50+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/03/10114311/Estudiantes-9-3-3019.jpg
Nieuws, Sport