Vitesse ’63 VR1 – Winsum VR1

KOEKANGE – Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Vitesse ’63 uit Koekange op het programma. Waar we in de thuiswedstrijd nog met 2-2 gelijk speelden, gingen we vandaag voor de volle punten. Ook deze middag was de wind weer volop aanwezig, net als de afgelopen weken.

Iets na half 3 werd begonnen aan de eerste helft, waarbij er dit keer voor gekozen werd om eerst met wind mee te spelen. In de 2e minuut is daar de eerste kans voor Vitesse, het schot gaat gelukkig ruim naast. De eerste corner voor onze dames komt in de 8e minuut, deze wordt door Minke net voor de goal langs gedraaid. Even later is daar weer een schotkans voor Vitesse, deze verdwijnt hoog over. Dan, in de 22e minuut, wordt een bal vanaf de zijkant ingespeeld op Thirza, die vandaag op 10 stond, zij legt de bal terug op de rand van de 16 en Jolien schiet de bal strak in de linker onderhoek: 0-1. In deze fase van de wedstrijd domineerden de dames van Winsum. Een kans dan voor Lois, Anouk geeft de bal op Lois die alleen op de keeper af komt, maar zij ziet haar inzet in de handen van de keeper verdwijnen. Even later een kans voor Berber, ze draait goed weg bij haar tegenstandster en schiet de bal op de goal, de vingertoppen van de keeper brengen net redding en zo verdwijnt de bal over de achterlijn. Dan in de 39e minuut een vrije trap van Minke, waar Yvonne bij corners al mee naar voren werd gestuurd, gebeurt dat nu ook. Minke krult de bal precies op Yvonne haar hoofd en zij kopt de bal feilloos binnen: 0-2. De laatste kans van de eerste helft is nog voor Lois, Chantal geeft de bal op Lois en vanuit een lastige hoek schiet zij de bal net voorlangs. En zo gaan de dames van Winsum met een 0-2 voorsprong de kleedkamer in.

Met fikse tegenwind beginnen de dames aan de tweede helft. Vitesse begint direct met hoog druk zetten, maar omdat de dames van Winsum zich er goed onderuit voetballen zakken ze weer wat in. In de 52e minuut is er een kans voor Sabine, haar schot gaat helaas over de goal heen. In de 57e minuut volgt dan de eerste wissel van deze wedstrijd, Lois verlaat het veld en voor haar komt Melinda er in. In de 58e minuut is daar een corner voor Vitesse, door de wind draait de bal gevaarlijk richting de goal, maar Wilissa pakt de bal uit de lucht. Toch blijft Vitesse druk naar voren geven. De dames verdedigen dit echter goed en zo blijft de score nog op 0-2 staan. Helaas valt even later dan toch de 2-1 binnen. Het druk zetten en de wind die nu in de rug van Vitesse zit wordt beloond. Dit geeft de dames van Koekange vertrouwen en zo gaan zij op zoek naar de gelijkmaker. Door goed verdedigen blijft de gelijkmaker echter uit. Er volgen juist nog kansen voor Winsum. Sabine crosst de bal op Melinda, die Anouk vindt voor de goal, maar haar poging voor de 3-1 wordt gepakt door de keeper. In de 70e minuut wordt Sabine gewisseld voor Marlies. En even later komt Indy erin voor Berber. In de 80e minuut is er dan nog een grote kans voor Chantal. Anouk onderschept de bal op het middenveld en steekt Chantal de diepte in, die loopt alleen op de keeper af, probeert er omheen te gaan, maar komt net niet goed uit met haar stappen en ziet haar inzet naast de goal belanden. In de laatste paar minuten van de wedstrijd blijft Vitesse de ballen naar voren pompen, maar de dames van Winsum geven goed weerstand. En zo eindigt deze wedstrijd in een overwinning voor onze dames. Eindstand: 1-2.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen AZSV op het programma, uit werd er verloren met 1-0, maar de dames hopen de winning streak nu natuurlijk voort te zetten! Graag tot dan.

Verslag: Johannes Scholtens