Winkhem zet mogelijkheid tot promotie op het spel

Foto: Jaap Bouwman

GRONINGEN – In Groningen traden de Winsumer lange mannen zaterdag aan tegen Donitas. De studenten van Donitas doen verdienstelijk mee in de promotieklasse en bezetten al tijden de vierde plaats in de competitie. De wedstrijd was daarom belangrijk voor Donitas. Winkhem hoefde alleen maar één of meer sets te winnen om uitzicht op eventuele promotie in eigen hand te houden. Dit mislukte helaas. De Groningers wonnen met 4-0.

Op deze zaterdag in de promotieklasse A werd Oryx kampioen. Daarom is er alleen promotie af te dwingen door als derde te eindigen. De positie die Winkhem al wekenlang inneemt en in Groningen alleen nog maar hoefde te verdedigen. Eén punt binnen slepen was al voldoende en twee was comfortabel. Toch mislukte dit jammerlijk. In de eerste minuut van de wedstrijd deed spelverdeler Marnix de Vos een ‘Kenny-Tete’tje’. In zijn eerste actie raakte hij geblesseerd. Het was overduidelijk dat verder spelen niet lukte. De ploeg van coach Miedema kon met een omzetting wel verder, maar het ging allemaal stroef. In de tweede set werd er nog een andere tactische omzetting gedaan, maar ook dit leverde geen resultaat op. (25-22, 25-21)

Vanaf de kant gezien zag men dat het mentaal zwaar was. Er werden veel serve fouten gemaakt en ook passes, die normalerwijs simpel en goed gebracht worden, kwamen niet aan. De Winsumer mannen hadden door dat het vooral tegen zichzelf stond te spelen.
Donitas anticipeerde goed op de aanvallen die Winkhem wel goed wist te brengen. Verder waren de gastheren zeer attent aan het spelen in de verdediging. Winkhem kon geen antwoord vinden en men voelde al snel aan dat de domper van de vroege blessure, een dubbele domper zou worden door geen enkel punt mee naar huis te nemen. Het is in dit seizoen nog niet eerder voorgekomen dat Winkhem puntloos bleef. Donitas wonnen ook de laatste twee sets. (25-15, 25-16)

Winkhem heeft het bereiken van de promotie duels nu niet meer in eigen hand. Donitas heeft een wedstrijd minder gespeeld en kan de Winsumers op de ranglijst passeren. Daarvoor moeten de studenten nog wel drie pittige wedstrijden spelen. De spanning is volledig terug en men kan uitzien naar een spannend slot van de competitie. Op zaterdag 6 april komt Hevoc uit Heerenveen op bezoek in Winsum. Deze laatste thuiswedstrijd begint om 19:00 uur in de Ripperdahal.

Verslag + foto: Jaap Bouwman

Cookieinstellingen