Winsum VR1 op eigen veld onderuit

WINSUM – Na vorige week gewonnen te hebben bij Vitesse ‘63 stond voor vandaag de thuiswedstrijd tegen AZSV uit Aalten op het programma. En ook nu wilden onze dames de winst natuurlijk binnen halen. In de uitwedstrijd werd verloren met 1-0 en speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Dankzij de wedstrijd van vorige week wisten de dames weer hoe kansen gecreëerd moesten worden en dat stond voor vandaag dan ook zeker op de planning.

Om 15:00uur wordt er afgetrapt in Winsum. Helaas voor de dames van Winsum belandt er in de vierde minuut al een bal in het doel. Uit een corner wordt door een speelster van AZSV met een kopbal gescoord: 0-1. Gelukkig laten onze dames zich niet van de wijs brengen door deze snelle tegentreffer. Binnen 2 minuten belandt een schot van Chantal op de lat, na goed voorwerk van Lois en Anouk. In de 18e minuut is het dan wel raak voor de dames. Uit een ingooi wordt een prachtige aanval uit het boekje opgezet: Kim gooit in op Minke, die gaat de één-twee aan met Jolien en geeft de bal strak voor op Lois die zonder enige twijfel het leer in de goal schiet: 1-1. En zo laten de dames van Winsum zien niet onder de indruk te zijn van de achterstand. Ondanks dat de dames heer en meester zijn op het veld is het toch AZSV dat weer op voorsprong weet te komen. Een vrije trap wordt in de 16 geslingerd, een spits van AZSV duikt achterin op en werkt de bal tegen de netten: 1-2. 10 minuten later is er zelfs nog een kans voor AZSV om de score verder uit te breiden, dit gebeurt echter niet.
En zo gaan de dames na een goede eerste helft met een achterstand de kleedkamer in. In de rust wordt aangegeven dat we één van onze beste eerste helften ooit hebben gespeeld en dat geeft kracht voor de tweede helft.

Vol goede moed stappen de dames het veld weer op, gebrand om de gelijkmaker te maken. In de 51e minuut is er een vrije trap voor Minke na een handsbal op ongeveer 25 meter van de goal. Die twijfelt niet en waagt een poging op doel, de keepster kan net redding brengen en verwerkt de bal tot corner. Uit deze corner wordt helaas niet gescoord door onze dames. En zoals zo vaak in het voetbal, als jij niet scoort dan doet je tegenstander dat wel. In de 63e minuut wordt de bal verloren op het middenveld en zo komen de spitsen van AZSV in een twee-tegen-één situatie en spelen dit goed uit: 1-3. Ook nu weten onze dames zich te herpakken. In de 70e minuut volgt dan ook de aansluitingstreffer. Na een goede solo van Chantal op de achterlijn, schiet ze de bal in de korte hoek langs de keepster: 2-3. En zo gaan de dames opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. In de 76e minuut wordt Sabine gewisseld voor Marlies en 4 minuten later komt Nina er nog in voor Lois. Met vers bloed in het veld gaat de strijd verder. Een vrije trap voor Winsum vanaf de zijkant belandt op het hoofd van Yvonne, waar zij dit vorige week nog wist te verzilveren, lukt dat vandaag helaas niet en verdwijnt haar inzet naast de goal. De dames blijven proberen om toch nog een doelpunt te maken, maar hoewel onze dames ook in de tweede helft de overhand hebben op het veld, lukt het ze helaas niet om nog de gelijkmaker te scoren en zo eindigt dit duel in een nederlaag: 2-3.

Volgende week zaterdag zijn onze dames vrij, maar doordeweeks (1 of 2 april) volgt de halve finale voor de beker tegen ONS Sneek. Waar we in de competitieduels nog aan het kortste eind trokken (4-2 en 3-0), zullen we komende week natuurlijk keihard gaan trainen om dit keer de punten in Winsum te houden. De uitspraak is immers niet voor niets: drie keer is scheepsrecht! Graag tot dan!

Verslag: Johannes Scholtens