Artemissers lopen in Leek en Annen

Simone Binnema in actie in Lenteloop Leek
Simone Binnema in actie in Lenteloop Leek
Foto: Herman Rinket

LEEK/ANNEN – Leden van Loopgroep Artemis waren het afgelopen weekend actief in Leek en Annen. In Leek gingen alle Artemissers met een tegeltje naar huis, in Annen met eremetaal. 

Met ruim 700 deelnemers kende de door de Loopgroep Nienoord georganiseerde Leekster Lenteloop zaterdagmiddag een uitstekende bezetting. De lopers hadden onder prima weersomstandigheden de keuze uit de afstanden 5, 10 en 21,1 kilometer. Afhankelijk van te lopen afstand omvatte de parcoursen het centrum van Leek, het Landgoed Nienoord en de boorden van het Leekstermeer.

Op de 10 kilometer, sinds vorig jaar onderdeel van het Loopcircuit Noord Groningen, gingen drie Artemissers van start. Garco van den Berg uit Uithuizen liet de finishklok stil staan na 43.05 minuten, hetgeen hem in een veld van 170 deelnemers een 32e plaats opleverde. Wim Ammeraal uit Leens noteerde en tijd van 44.40 minuten en werd hiermee 47e. De 10 kilometer bij de vrouwen trok 76 deelneemsters. De 45.57 minuten van Simone Binnema uit Eenrum was goed voor een keurige 8e plaats. In de uitslagen van de halve marathon zijn zes Artemissers terug te vinden. Willem Hofman uit Winsum was hiervan de snelste. Hij finishte in een veld van 189 deelnemers als 84e in 1.44.34 uur. Han Korhorn uit Kloosterburen kwam na 1.50.37 uur binnen als113e. Marnix van den Brink uit Groningen en Ab Slagter uit Uithuizermeeden werden 137e en 138e in respectievelijk 1.55.00 uur en 1.55.22 uur. De 2.11.34 uur van Bert Hulsing uit Groningen bezorgde hem een 180e plaats. Jeannet Bakema uit Loppersum completeerde de Artemis afvaardiging in Leek door met een tijd van 2.14.54 uur als 56e bij de vrouwen te eindigen. Alle deelnemers kregen na afloop als herinnering weer het traditionele tegeltje uitgereikt.

Gonny Houtman wint in Annen

Gonny Houtman uit Winsum heeft zondagmiddag in Annen de Annerbos Cross bij de vrouwen 60+ gewonnen. Deze cross was de tweede wedstrijd in een serie van negen van het Rabocup Noord-Drenthe Loopcircuit. Alle ingrediënten waren deze middag aanwezig om van deze cross een succes te maken.

Het was prachtig loopweer, de organisatie stond, de begeleiding van een deskundige speaker in de persoon van Rolf Huizenga was geregeld en er was een zwaar afwisselend bos parcours te overwinnen. Dan is het toch een beetje jammer te moeten constateren dat met 53 deelnemers op de ruim 5 kilometer en 103 deelnemers op de ruim 10 kilometer de belangstelling enigszins tegenviel. De aanwezige lopers hebben zich echter van hun beste kant laten zien. Het uit een ronde bestaande 10.29 kilometerlange parcours voerde de deelnemers vanaf de start bij zwembad De Borghoorns via een verharde weg naar het Knapbos, voorzien van mul zand en onverharde paden met boomstronken, om uiteindelijk weer bij het zwembad te finishen.

Gonny Houtman, klasse apart in Annen

Gonny Houtman was de enige afgevaardigde van Artemis op de 10.29 kilometer. Ze liep bij de vrouwen 60+ vanaf de start onbedreigd naar de overwinning in 49.44 minuten. De nummers twee en drie volgden op respectievelijk 1.55 en 5.35 minuten. Bij de vrouwen overall werd ze keurig zevende in een veld van dertig deelneemsters.

Trainer Ben Stellingwerf uit Bedum was bij de mannen op de 10.29 kilometer een klasse apart. Met een tijd van 34.54 minuten was hij zijn twee naaste belagers 1.50 respectievelijk 3.04 minuten te snel af.

Cookieinstellingen