Elizabeth Hofman loopt Roparun voor geweldig goed doel

Foto: Artemis/EH

WINSUM – Elizabeth Hofman uit Winsum gaat met Pinksteren de Roparun lopen en deze maand kunnen mensen haar sponsoren door hun lege flessen in te leveren bij de Albert Heijn en de emballagebon te doneren.

Elizabeth werkt in het Martini Ziekenhuis als apothekersassistent op de unit Geneesmiddelenbereidingen. Een van haar taken is het bereiden van chemokuren voor de oncologie-afdeling van het Martini Ziekenhuis. Ze doet sinds een aantal jaren aan hardlopen en nu heeft ze de kans gekregen om haar band met de oncologie-afdeling en haar sport eenmalig te combineren in de vorm van de Roparun.

Werknemers van het Martini Ziekenhuis doen van 8 t/m 10 juni (Pinksterweekend) mee aan de Roparun. Nadat vorig jaar de afstand Parijs – Rotterdam is gelopen, zal het team van 8 lopers deze keer de route Hamburg –Rotterdam in estafettevorm non-stop gaan afleggen. Deze 8 lopers worden ondersteund door fietsers, chauffeurs, verzorgers, begeleiders, in totaal zo’n 25 man. Elizabeth is één van de 8 lopers.
Stichting Roparun kijkt niet naar de patiënten categorie, maar naar waar zij de kwaliteit van leven van kankerpatiënten kunnen verbeteren door een donatie. Het is dus voor alle patiënten met kanker.

Het motto van Roparun zegt genoeg: “leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
Je kunt daarbij denken aan de inrichting van (speel) ruimten in ziekenhuizen of inrichting van hospices, organiseren van workshops, een vakantie voor patiënten in hun laatste levensfase met familie of een leuke dag voor jonge kankerpatiëntjes met hun broertjes en zusjes waarbij ziekzijn even niet op de voorgrond staat, etc.

Dankzij Stichting Roparun heeft het Martini Ziekenhuis reeds donaties ontvangen om hoofdhuidkoelers (apparaten die ervoor zorgen dat tijdens de chemokuren haaruitval zoveel mogelijk wordt voorkomen) en Keppie’s (slaapmutsjes voor patiënten die kaal zijn geworden) te kopen.
Hoe kun je Stichting Roparun steunen? Iedereen die in de maand april bij de Albert Heijn in Winsum zijn lege flessen inlevert, kan de emballage bon doneren aan Stichting Roparun. De oproep van Elizabeth is dus of jullie haar en het team van het Martini Ziekenhuis op deze manier willen steunen……
Wil je rechtstreeks een donatie doen, dan mag dat natuurlijk ook, graag zelfs. Dit kan via de website van de Roparun: www.roparun.nl, team 61 Martini Ziekenhuis, deelnemer Elizabeth Hofman.

Elizabeth bedankt iedereen alvast voor de steun!

Delen van dit bericht wordt zeer op prijs gesteld

Cookieinstellingen