Zeven winnaars op Bedumer tennistoernooi

Bedum – Afgelopen weekend werden op het Bedumer tennisveld voor de vijfde keer de Peter Russchen Open tenniskampioenschappen afgerond. Ruim honderd spelers uit de wijde omtrek van Bedum lieten in zeven verschillende klassen van donderdagavond tot zondagavond zien wat ze op tennisgebied waard zijn. Het toernooi heeft als doelstelling de deelnemers veel wedstrijden te laten spelen ter voorbereiding op de competitie.

De organisatie, LTC Bedum, zag in vorige edities een daling van het aantal toernooispelers. Daarom koos LTC Bedum dit jaar voor een andere opzet van het tennistoernooi. Tennissers hebben tegenwoordig nieuwe wensen voor deelname aan toernooien. Zo willen ze graag van tevoren weten wanneer en hoe laat ze moeten spelen. Verder willen toernooispelers graag meedoen aan kortere toernooien, omdat die beter passen in hun drukke agenda’s. Ook spelen ze het liefst meerdere wedstrijden (op één dag). Ook blijkt er minder behoefte aan enkelspel; er meer enthousiasme voor dubbelspel.
Deze nieuwe inzichten hebben ertoe geleid dat LTC Bedum dit jaar een weekendtoernooi heeft georganiseerd. Hierin volgen we ook de landelijke trend waarin de club wordt ondersteund door de KNLTB. Dit is een juiste beslissing gebleken, want het aantal aanmeldingen lag ruim boven de maximale capaciteit van de vier kunstgrasvelden. Een groot succes, maar met de keerzijde dat we spelers hebben moeten weigeren omdat de speelschema’s propvol zaten.

 

Er werd zeer sportief gestreden om de prijzen. Er is tijdens het toernooi geen enkele wanklank gevallen en de spelers waren zeer goed te spreken over de organisatie. Het weer was perfect: zeer weinig wind en veel zon. Op de late zondagmiddag draaide de wind naar het noorden en was het clubgebouw voor het publiek de beste plek om te vertoeven. Ook de omschakeling naar de zomertijd had geen merkbaar effect op de kwaliteit van het tennisspel. Spelers van niveau 6 t/m 9 deden hun uiterste best om te winnen. Iedereen had veel plezier in het snelle ‘schaakspel’ dat een tennispartij toch ook is.

Larisa Kuipers van sportmassagepraktijk Groningen was stand-by om vermoeide spieren los te maken. De toernooiballen waren beschikbaat gesteld door tennisschool AASports. Hoofdsponsor, fotograaf en websitebouwer Peter Russchen heeft de hele week mooie actiefoto’s gemaakt die op de Facebookpagina van LTC Bedum te zien zijn.

De prijzen werden uitgereikt door Willem Kloos, de toernooileider, die met zijn team weer een prachtig toernooi heeft neergezet.

De winnaars van het toernooi zijn:
HD 6 Joshua Kuipers en Erik Meij
DD 7 Manon Kuipers en Greetje Kuipers-Klosster
GD 7 Dennis Smedes en Alien van den Berg
HD 7 Joshua Kuipers en Erik Meij
HD 8 M. Bos en Roel Stolvoort
GD 8 Jean-Marc Nijhof en Manon Kuipers
DD 9 Mieke van Erp-Westra en Milou Revenboer

H= heren D= dames G= Gemengd D= dubbelspel

In 2020 zal weer een open tennistoernooi worden georganiseerd. Het eerstvolgende toernooi in Bedum zijn de clubkampioenschappen die begin juli worden gehouden.

Cookieinstellingen