Winsum VR1 via strafschoppen naar bekerfinale

WINSUM – 1 april, de dag van de grappen en grollen, maar ook de dag van de halve finale beker in Winsum. Om 19.30 uur was de aftrap aan de Schouwerzijlsterweg tegen SVO Sneek VR1. Ook in de competitie één van de tegenstanders waarvan we 2 keer hadden verloren.

Vandaag moest dus het spreekwoord ‘3 keer is scheepsrecht’ van kracht worden. Onder belangstelling van veel publiek en WinsumTV, werd er om 19.30 uur afgetrapt op veld 2. Winsum begon scherp en in de 2e minuut was er al een kans voor Jolien maar deze inzet werd van de lijn gehaald door Sneek. Winsum liet zien dat ze echt revanche wilden en speelden Sneek in het eerste half uur stuk. Sneek had hier geen antwoord op en liep achter de feiten aan. In de 8e minuut was het weer Winsum dat een kans kreeg. Vanuit een voorzet kon Chantal de bal koppen op het doel, via een speler van Sneek kwam deze terug bij Anouk die probeerde de bal in het doel te prikken maar Sneek kon ook deze kans pareren. Pas in de 24e minuut was daar de eerste kans voor Sneek maar Willisa kon redding brengen. Een minuut later was het Chantal die de bal in het doel schoot na een prachtige voorzet van Lois maar de grensrechter vlagde voor buitenspel waardoor de scheidsrechter het doelpunt afkeurde. Toch duurde het niet lang of de 1-0 stond op het scorebord, bediend door onze vaste scorebord medewerker Leendert. Chantal weet de bal te onderscheppen na een duel en passt de bal op Thirza die met links de bal tegen het net aan plaatst 1-0. In de 42e minuut kan Sneek de bal onderscheppen en schiet de bal net voor het doel van Willisa langs. Zo bleef het 1-0 tot aan de rust en konden we met een goed gevoel aan de thee.

Na de rust ging Sneek direct op zoek naar de gelijkmaker en begon met een andere tactiek aan de wedstrijd. Ze probeerden er met counters meer uit te komen. In de 48e minuut was het dan ook Willisa die voor redding moest zorgen omdat een doorgebroken speler van Sneek 1-op-1 kwam te staan met onze keeper. 8 minuten later was het weer Sneek dat voor het doel van Winsum de kans kreeg op de gelijkmaker maar gelukkig verdwijnt de bal naast het doel. Zo kreeg Sneek steeds meer kansen en moest de verdediging van Winsum hard aan de bak om een tegengoal te voorkomen. In de 60e minuut werd er bij Winsum voor het eerst gewisseld, Lois werd vervangen door Kim en zo kwam er een extra verdediger bij. In de 65e minuut werd ook Sabine gewisseld voor Nina. Toch kreeg Winsum ook nog kansen om de score uit te breiden maar de ballen verdwenen naast het doel of de keeper van Sneek kon redding brengen. Vanaf de 80e minuut zakte Winsum wat in en begon Sneek aan een slotoffensief en dat dateerde in de 88e minuut in de 1-1. Sneek kon op het middenveld de bal onderscheppen en stevende op het doel van Willisa af. Deze kon het schot niet keren en de 1-1 was een feit. Dit werd ook de eindstand zodat er een beslissing moest gaan komen door middel van strafschoppen. Nadat de beide teams de spelers hadden aangewezen kon er worden begonnen met de serie die op de nieuwe wijze, de ABBA-wijze, werden genomen. Winsum begon met het nemen van de 1e penalty en deze werd ingeschoten. Toen was het de beurt aan Sneek om 2 penals te nemen. De 1e van Sneek werd met een prachtige redding gestopt door Willisa. De 2e echter werd onhoudbaar tegen het net aangeschoten. Vervolgens schoot Winsum weer 2 raak en mocht Sneek de volgende 2 nemen. De 1e werd feilloos ingeschoten maar de 2e werd weer prachtig gestopt door onze penalty killer Willisa. Toen was de beurt aan Chantal om de plek in de finale veilig te stellen. De bal werd zuiver in de hoek geschoten, waardoor Winsum VR1 in de finale van de beker staat. Wat een prachtig resultaat en de vrouwen waren uitzinnig van vreugde. Topprestatie en we zullen zien of ze de finale ook kunnen gaan winnen. Deze wordt zoals het nu lijkt gespeeld op 1 juni tegen The Knickerbockers.

Zaterdag a.s. speelt VR1 om 12.30 uur de competitiewedstrijd tegen ON VR2 in Groningen.

Verslag: Johannes Scholtens