24 uur Kata’s bij Dojo Katsu

Dojo Katsu
Dojo Katsu
Foto: Dojo Katsu

WINSUM – Zaterdag 6 april organiseert karatevereniging Katsu een sportieve dag in haar dojo aan de Schouwerzijlsterweg te Winsum.

Dojo Katsu is gericht op samenwerking, veiligheid en zichtbaarheid. De Winsumer vechtsportclub is actief. Zo organiseert Katsu een karatekamp op Schiermonnikoog en het jaarlijkse Katsu Gala. Verder nemen Katsu-leden deel aan een trainingskamp in Hongarije en wedstrijden, waaronder het EK.

Dit jaar gaan in juli maar liefst vijf leden examen doen in Hongarije. Dat lukt niet alleen door middel van wilskracht en veel trainen, maar ook door het perfect uitvoeren van Kata’s. Om te laten zien hoe mooi deze sport is en hoe de leden de Kata’s lopen, organiseert Katsu zaterdag en zondag ’24 Uur Kata’s’.  Er wordt zaterdagochtend – net als elke zaterdagtraining – om 07.00 uur gestart. Het verschil is dat er nu niet na 1,5 uur wordt gestopt, maar er wordt doorgegaan tot de volgende ochtend.

Bezoekers kunnen de hele dag langskomen. Voor de senioren en andere karateverenigingen zijn er de hele dag wedstrijden. Elk uur is er een Kata-wedstrijd. Elk uur wordt er een beker uitgereikt. Scheidsrechters beoordelen de deelnemers op spirit, techniek en uitvoering. Heeft een deelnemer niet gewonnen, dan is er het uur erna een herkansing.

Sinds afgelopen zaterdag is de Dojo voorzien van nieuwe vloermatten, die zullen blijven liggen aan de Schouwerzijlsterweg.

Het programma:

Zaterdag 6 april
07.00 u aanvang
09.30 u persmoment
10.00 u ontvangst wethouder Blok gemeente het Hogeland
10.00 u training/demonstratie bokstrainer Yvonne van der Ley
13.00 u Kenpo – les
14.00-17.00 uur Kata wedstrijden: jeugd, eigen leden & andere verenigingen
18.00 u
20.00 u Reünie – oud leden
23.00 u Proeverij

Zondag 7 april
01.00 u koffietijd
02.00 u midnight blues muziek
07.00 u afronding ’24 Uur Kata’s’ door middel van gezamenlijk ontbijt

Gedurende de dag zullen er verschillende demo’s zijn: van andere verenigingen, maar ook van andere vechtsporten, zoals boksen en Kenpo.

Naast alle leden met hun familie en vrienden, zijn ook alle andere karateverenigingen in NL en verenigingen waar Katsu mee samenwerkt, zoals Bushido, VV Winsum, DWA en Turning Winsum uitgenodigd.

Nieuwsgierig? Kom dan zaterdag 6 april – vanaf 7.00 uur – langs bij Dojo Katsu, Schouwerzijlsterweg 7 te Winsum.

Cookieinstellingen