Winkhem wint van sterk spelend Hevoc

Foto: Jaap Bouwman

WINSUM – In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontving Winkhem heren 1 laagvlieger Hevoc uit Heerenveen. Winkhem speelt nog voor promotie, Hevoc moet naar beneden kijken en oppassen dat het niet gaat degraderen. Met het vertoonde spel in deze wedstrijd hoeft Hevoc zich weinig zorgen te maken. De Friezen speelden een puike wedstrijd, pakten twee sets, maar dat was niet genoeg om de Winsumers van winst af te houden.

De start van de wedstrijd was Winkhem heer en meester. De eerste set werd met weinig moeite binnen gehaald. In het vervolg van de wedstrijd kwamen de Winsumer mannen al gauw weer op een riante voorsprong. Hevoc verzette zich nauwelijks. Winkhem hielp de Friezen in het zadel door een voorsprong van zes punten te laten schieten. Dankbaar namen de gasten deze kans in ontvangst. Met nieuw elan namen ze het initiatief volledig over van Winkhem. Dit duurde anderhalf set lang. De gasten stonden daarmee op een 2-1 voorsprong (25-17, 22-25, 28-30)

De thuisploeg moest zich letterlijk even kwaad maken. Dat hielp want na wat horten en stoten werden de Friezen dan toch op hun plaats gezet en wist Winkhem een blamage te voorkomen.
In set vier en vijf kon Winkhem het verdedigend beter organiseren en wist het daarmee de gasten een stuk stiller te krijgen. Ondersteund door de ruim aanwezige support, wisten de mannen van coach Miedema orde op zaken te stellen. (25-17, 15-10) Na afloop van de wedstrijd werden de mannen nog verrast door shirtsponsor slagerij Hasper. In de kantine stond een royale schaal hapjes en drankjes op de mannen en aangehaakt publiek te wachten. Een zeer welkome verrassing.

Het behalen van het spelen van promotie duels ligt nog steeds in bereik. Komende donderdag speelt Winkhem de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Lycurgus. Bij winst verlengt Winkhem het seizoen met een week en kan het proberen promotie naar de derde divisie af te dwingen.

 

Verslag + foto: Jaap Bouwman

 

Cookieinstellingen