Futsal Winsum speelt zich op eigen kracht veilig

WINSUM – Futsal Winsum heeft vrijdagavond met 3-3 gelijk gespeeld tegen Scagha ’66 uit Schagen. Het puntje was voldoende om op eigen kracht handhaving veilig te stellen.

Het was een mooi affiche voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Scagha ’66 kon de tweede periode winnen en had mede daarom veel supporters meegenomen naar Noord-Groningen. Het gaf een leuke sfeer in de Ripperdahal.

De thuisploeg zat in de eerste helft beter in de wedstrijd dan de gasten die wat gespannen poogden. De eerste grote kans was voor Reinder Haaksema maar hij strandde van dichtbij op de doelman. David Albert Villalta was bij zijn eerste balcontact bijna succesvol maar hij schoot na een combinatie met Deshly Storm net naast.

Winsum had een paar keer moeite om een overtalsituatie uit te spelen. Toch kwam de ploeg van Marc Kruger na twaalf minuten verdiend op voorsprong. Deshly Storm zorgde met een fraai hakje voor de assist en Reinder Haaksema schoot via de paal raak. Een minuut later was het ook 2-0. Tim Hoff vuurde na een snelle uitworp van Reinder de Haan op goal. De keeper zat er tussen maar Haaksema was in de rebound attent en schoot via de handen van de goalie raak.

Winsum speelde in die fase goed maar werd vlak voor rust iets minder scherp. De gasten kwamen uit een wat onnodig weg gegeven vrije trap terug in de wedstrijd.

Het tweede bedrijf verliep onrustig maar spannend was het zeker. Het werd een hele intense wedstrijd waarbij Winsum weinig kansen weg gaf.

Scagha ’66 staat bekend om goede spelhervattingen. Dat bleek ook bij de 2-2 toen Tim Hoff na een corner even te laat reageerde en dat resulteerde in de gelijkmaker.

Winsum toonde veerkracht en kwam zes minuten voor tijd wederom op voorsprong. Het was Tim Hoff die met een droge knal voor 3-2 zorgde. Het was diezelfde Hoff die even later een 10-meter-trap mocht nemen maar helaas was zijn inzet niet scherp naar de hoek. Het bleef daardoor spannend. Vooral David Albert Villalta kreeg grote kansen om zijn ploeg naar veilige haven te loodsen. De topscorer was deze avond voor de goal wat onrustig in de afronding en had ook meerdere keren een teamgenoot in stelling kunnen brengen. Het duel werd niet beslist en de gasten kwamen een minuut voor tijd met meevoetballende keeper terug tot 3-3. In de laatste minuut hadden de gasten nog kunnen winnen en Haaksema kreeg in de laatste seconde nog een kans om de bal in het verlaten doel te deponeren. Het bleef bij 3-3.

Hiermee eindigt Futsal Winsum zeer waarschijnlijk als zesde in de eerste divisie A. Het was al met een zeer succesvol seizoen waarin de ploeg van Marc Kruger heeft laten zien goed op dit niveau mee te kunnen. Volgend seizoen gaat het team met vrijwel dezelfde selectie verder.

Verslag: Kornelis Prins