Warffum thuis niet langs DWZ

WARFFUM – VV Warffum heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen DWZ gelijk gespeeld. De ietwat makkelijker voetballende gasten kwamen kort na rust met enig fortuin op voorsprong, maar de thuisploeg wist vlak voor tijd via een prima goal van Juan Luis Bello toch nog een verdiend puntje te pakken.

Het zoveel makkelijker kunnen zijn als Bartel Klinkhamer het vizier deze middag op scherp had gehad. De lange aanvaller kreeg in het begin van de wedstrijd twee goede mogelijkheden om zijn team op voorsprong te zetten, maar de kansen waren niet aan de Warffumer besteed. Eerst trapte hij van dichtbij finaal mis op een prima voorzet van Patrik Pieterman en nog geen minuut later kopte hij in kansrijke positie een voorzet kinderlijk eenvoudig in de handen van DWZ-goalie Rick Lode.

Warffum ruimt op

Het spel ging speelde zich voornamelijk op het middenveld af, kansen werden er lange tijd nauwelijks gecreëerd. Halverwege de eerste helft werden de gasten dan voor het eerst echt gevaarlijk. Martin Muurman werd diep gestuurd en mocht links het strafschopgebied in gaan. Z’n inzet was goed, de redding van Warffum-doelman Robbert Bos fantastisch. Amper een minuut later was het Elkuran Kryeziu die vanaf de rechterkant goed doorkwam en met buitenkantje rechts sluitpost Bos probeerde te verschalken. De middenvelder van de gasten raakte de bal echter vol op de wreef zodat het speeltuig aan de andere kant van het veld over de zijlijn verdween. Kryeziu kreeg in de laatste minuut van de eerste helft nog een mogelijkheid, nu verdween de bal net naast het doel.

Na rust was het DWZ dat direct de aanval zocht en dat leek in de 50ste minuut al een doelpunt op te leveren. Het was Henry Hut die zich prachtig vrijspeelde en schuin voor het doel de uitkomende sluitpost Bos met een liftje passeerde. Het was echter Jan Klinkhamer die z’n doelman hielp door zeer beheerst de bal voor de doellijn weg te werken.

Vijf minuten later werd het dan toch 0-1. Een onnodige terugspeelbal van Niels Zantingh werd door doelman Bos gecontroleerd, maar wachtende aanbiedende medespelers werd hij verrast door Kryeziu, waarop hij de bal tegen de DWZ-aanvaller aanschoot en de bal in het doel verdween.

Warffum ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar het zou pas tot de 74ste minuut duren alvorens doelman Lode en z’n verdediging iets te duchten kregen. Uit een afgeslagen hoekschop van Jan Klinkhamer was het Patrik Pieterman die rakelings over schoot. Twee minuten later verlengde Bartel Klinkhamer een vrije bal van Stefan van den berg met het hoofd en moest doelman Lode tot het uiterste gaan om de bal uit de hovenhoek te werken. De daaruit voortvloeiende hoekschop van Van den Berg kwam in de ‘5-meter’ zomaar voor Warffum-captain Niels Zantingh, maar ook hij wist doelman Lode niet te passeren.

Warffum zet aan in de slotfase, doelman DWZ-doelman Lode moet aan de bak

Uiteindelijk werd de werklust van de thuisploeg drie minuten voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Lieuwe Rozema beloond. Een afgeslagen hoekschop viel net binnen het strafschopgebied voor de voeten van Juan Luis Bello. De centrale verdediger controleerde en krulde de bal buiten bereik van doelman Lode zeer beheerst in het doel, 1-1.

Juan Luis Bello (3) krult de bal beheerst langs de kansloze DWZ-doelman

Volgende week = 20 april – is het Super Saturday bij VV Warffum. Zaterdag 1 speelt om 15.00 uur tegen SV Onderdendam gevolgd door de wedstrijd van Zondag 1 tegen VV Meeden. Die wedstrijd begint om 18.00 uur. Aansluitend is er dan live muziek op het sportpark, tevens is er vermaak voor de kinderen.