Classic-DemoRace op TT-baan Winsum

Foto: Archief HN

WINSUM – Op Zondag 19 mei herleven oude tijden in Winsum. Promotie Winsum organiseert in samenwerking met het Classic Racing Team prachtige races op klasieke motoren.

De grote TT-classic demorace van Winsum vindt plaats op het bedrijventerrein Het Aanleg. Deze baan heeft vele bochten en is maar liefst 2,5 kilometer lang. Het wordt wel de mooiste baan van Nederland genoemd.

Vanaf 10.00 uur s’morgens beginnen de trainingsronden tot ongeveer 12.00 uur, daarna hebben de coureurs en vrijwilligers pauze. Om 12.45 uur wordt er gestart met de wedstrijd en de laatste race zal rond de klok van 17.00 uur eindigen.

Verschillende klasses treden aan: 50 cc., 125 cc., 250 cc., 350 cc., de 500 cc., Zij-spannen en Sport-klasse.

Motorkeuring en Kofferbakverkoop

Op zaterdagavond 18 mei worden van 19.00 uur tot 20.30 uur de classic-racemotoren gekeurd op het Dorpsplein in het centrum van Winsum. Hier kunt u de gerestaureerde en met veel liefde onderhouden machines van dichtbij bekijken.

Tegelijk met de motorkeuring vindt ook een kofferbakverkoop plaats. Vanuit de kofferbak van de auto’s op de parkeerplaats tegenover het Dorpsplein staan geparkeerd worden door enthousiaste particulieren leuke en bijzondere goederen verkocht. Opgave is niet nodig, maar vol is vol.

Gezelligheid alom want Promotie Winsum heeft voor deze avond ook gezorgd voor een top live-band. Beide evenementen zijn gratis toegankelijk.

Voldoende parkeergelegenheid op loopafstand van de Demo-Races. Volg hiervoor de P-route na binnenkomst in Winsum van af de N361. Adres navigatie: Het Aanleg 2, 9951 SJ Winsum.

Tot dan in het mooie Winsum, Motordorp van het Noorden.

Cookieinstellingen