Artemis mannen actief in Heerenveen en Borger

Willem Hofman (467) heeft er zin in
Willem Hofman (467) heeft er zin in
Foto: Djurre van der Schaaf

WINSUM – Artemissers Willem Hofman en Gerard Bekkering trokken er het afgelopen weekend nog even op uit. Hofman deed dat in Friesland, Bekkering in Drenthe.  

RONDE VAN ORANJEWOUD

De a.v. Heerenveen organiseerde afgelopen zaterdag de 25e editie van de Ronde van Oranjewoud met keuze uit de afstanden 5.2, 10, 16.1 en 25 kilometer. Met start en finish bij Sportstad Heerenveen volgde het parcours de verharde wegen door het prachtige bosrijke Parklandschap van Oranjewoud, Mildam en De Knipe. Er werd gelopen in winterse omstandigheden. Een koude NW wind en flinke hagelbuien teisterden de totaal  500 deelnemers. Willem Hofman uit Winsum bereidt zich voor op de marathon van Leiden op zondag 19 mei. De 25 kilometer gisteren vanuit Heerenveen was hiervoor zijn generale repetitie. Hij noteerde op deze afstand een tijd van 2.07.54 uur goed voor een 26e plaats bij de mannen in een veld van 38 deelnemers. `Ik heb gelopen in mijn voorgenomen marathon tempo van 5.12 min/km en had voor deze 25 kilometer een eindtijd van 2.10.00 uur gepland. In de laatste kilometers kon ik nog versnellen waardoor ik op 2.07.54 uur uitkwam`, aldus de goedgemutste Winsumer.

HUNEBEDLOOP BORGER

De Hunebedloop in en om Borger telde afgelopen zaterdag op de 5 en de 10 kilometer totaal 333 deelnemers en 70 kinderen op de kortere afstanden. De pittige maar mooie routes voerden de lopers langs het grootste hunebed van Nederland over kasseien, zand- en grindpaden. Gerard Bekkering uit Uithuizen ging op de 10 kilometer van start. Hij finishte in een nette tijd van 49.20 minuten als 57e bij de mannen in een veld van 112 deelnemers. `Een prima tijd. Ik hoop de stijgende lijn vast te houden`, aldus de tevreden inwoner van Uithuizen.

Cookieinstellingen