VV Winsum VR1 verliest van The Knickerbockers VR1

GRONINGEN – Na 2 weken geen voetbal voor de dames van Winsum was het vandaag weer tijd om de wei in te gaan en wel tegen de medekoploper The Knickerbockers VR1. Op papier een lastige wedstrijd, de nummer 7 tegen de nummer 1. De eerste wedstrijd eindigde in Winsum in 1-2.

Zoals de trainer ook zei, vooraf aan de wedstrijd, we kunnen hier punten pakken maar net zo goed met 4-0 verliezen. Twee weken geleden had TKB nog met 1-0 verloren van Helpman dus misschien lagen er toch kansen voor ons.

Om 14.30 werd er afgetrapt bij de studentenvereniging uit Groningen en we speelden op het hoofdveld van TKB. Ondanks de kou was er toch nog veel support uit Winsum. De 1e kans was voor Winsum, na 4 minuten kreeg Minke de bal door slecht uitverdedigen van TKB, maar haar schot ging net over. Winsum begon sterk aan de wedstrijd en voetbalde als een team. Helaas moest Winsum in de 5e minuut een strafschop incasseren. Een speelster van TKB werd even te fanatiek onderuitgehaald in de 16 waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Onze penalty killer kwam net iets te kort en kon deze bal niet keren waardoor het 1-0 stond. Winsum ging niet bij de pakken neer zitten en kreeg aardig wat kansen op de gelijkmaker. Maar de scherpte in het afwerken ontbrak. En meestal is het zo dat als je zelf veel kansen creëert en je jezelf niet beloont, de tegenstander dat wel doet. En dat gebeurde dan ook op slag van rust. De bal werd langs de lijn gespeeld en een speler van TKB weet de uitkomende Willisa te verschalken met een stift over haar heen. Zo is het 2-0 in de rust.

De 2e helft is niet veel anders dan de 1e helft. Ook nu speelde Winsum een goed spel maar miste het geluk in het afwerken. TKB kon echter hun kansen wel benutten, in de 19e minuut werd het dan ook 3-0 door balverlies op het middenveld. In de 66e minuut werd er gewisseld bij Winsum. Indy kwam erin voor Sabine. Ondanks de 3-0 bleef Winsum voetballen en kwamen er nog kansen voor Chantal en Lois. In de 70e minuut werd Thirza gewisseld en kwam Nina er voor haar in. Ondanks dat Winsum nog probeerde een doelpunt te maken, was het toch TKB dat de 4-0 noteerde. De verdediging werd uitgespeeld en de bal werd op het laatst nog net met de punt van de schoen langs Willisa geschoten. Neil gebruikte ook zijn laatste wissel nog en wisselde Anouk voor Jasmin. In de laatste 10 minuten werd er helaas niks meer gecreëerd en zo was de 4-0 een feit.

TKB staat nu weer alleen bovenaan doordat Stiens gelijk heeft gespeeld bij ON. Wij treffen TKB nog een keer, dan in de finale van de beker op 1 juni. De informatie daarover komt binnenkort. Volgende week spelen we weer thuis, tegen ASC uit Dalfsen. Voor ons de taak om ons stevig in het zadel te zetten voor lijfbehoud in de 1e klas, dus alle support is welkom.
Graag zien we jullie volgende week in Winsum.

Verslag: Johannes Scholtens