Vv Winsum verliest halve finale beker van VEV’67

LEEK – Vv Winsum is er dinsdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de districtsbeker. De ploeg van trainer Bert Vos verloor op het kunstgrasveld in Leek de halve finale na strafschoppen van een verrassend sterk VEV ’67. Na negentig minuten was de stand 2-2.

VEV ’67 was in eigen huis, voor 550 toeschouwers, waaronder veel Winsum- aanhangers, in eerste helft de betere ploeg. Winsum oogde de eerste helft gespannen en speelde mat. Toch kwam Winsum op voorsprong. Uit een corner scoorde Heinze Andringa met een keiharde kopbal 0 – 1. De ontlading was groot, maar het spel van de Winsumers werd er door de voorsprong niet veel beter op. De Leeksters pakten de strijd in de tweede helft nog energieker op. Door een kopbal van Rense Dijk en een afstandsschot van Arjan Veenstra namen de mannen van trainer Johan Pitstra een 2 – 1 voorsprong. Winsum gooide de schroom van zich af, stroopte de rode mouwen op en kreeg in de laatste 20 minuten een overwicht. Uit een van de aanvallen scoorde Wouter Bloem, een minuut of tien voor het einde, de gelijkmaker.

In de penaltyreeks miste VEV’ 67 eerst een strafschop, maar Winsum miste er in het verloop twee. (Zie filmpje) VEV ’67-aanvoerder Raymond Bolt schoot de beslissende penalty tegen de touwen.

VEV’ 67 komt in de finale om de Noordelijke Districtsbeker uit tegen Flevo Boys, dat Drachtster Boys met 1-2 wist te verslaan.