Willem Pettinga moet SIOS in de vierde klasse houden

Foto:

SAUWERD – SIOS behoeden voor degradatie, dat is de zeer uitdagende taak van Willem Pettinga. De oud-trainer van onder meer Kloosterburen en Zeester is door het bestuur van de Sauwerder voetbalclub aangesteld, nadat trainer Willem Kluin dinsdagavond te horen kreeg dat hij op non-actief zou worden gezet. Kluin is daarmee de tweede trainer in de gemeente – Jur Smit (Noordpool UFC) ging hem voor – die vroegtijdig de laan uit is gestuurd.  

Voorzitter Henk van Dijken:”Het is een besluit dat je als bestuur niet graag neemt. Het is dan ook een weloverwogen beslissing, die met pijn in het hart is genomen.”

De slechte resultaten van de hoofdmacht zijn de aanleiding tot het wegsturen van de trainer. SIOS staat – met nog drie wedstrijden te gaan – voorlaatste in 4D, wat nacompetitie inhoudt. Het bestuur hoopt met het aanstellen van Willem Pettinga nacompetitie te ontlopen. Van Dijken:”Ik hoop dat het een soort van schokeffect oplevert, met het gewenste lijfsbehoud als resultaat. Ik moet er niet aan denken om het volgend seizoen met SIOS in de vijfde klasse uit te moeten komen.”

De reactie van Willem Kluin was kort en duidelijk:” Kan bevestigen dat het een eenzijdig besluit is van het bestuur. En niet van mij of de groep. Ik wens de spelersgroep heel veel succes de komende weken.”

Donderdag werd de eerste training onder interim-trainer Willem Pettinga afgewerkt. Ook aanwezig was oud eerste elftalspeler Dirk van der Laan. Hij kent de club, de spelers van haver tot gort en zal Pettinga zal bijstaan in de cruciale eindfase van de competitie.

Een zeer ontspannen Willem Pettinga (3e van links) legt uit

Zaterdag zwaait Pettinga de scepter, maar langs de lijn zal Kluin SIOS aanmoedigen zo laat teamleider Bert Ozinga weten en voegt daaraan toe: “Hij had het liever zelf gedaan, maar vindt handhaving het belangrijkste. En dat siert hem.”

Reacties

article
137286
SAUWERD – SIOS behoeden voor degradatie, dat is de zeer uitdagende taak van Willem Pettinga.
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190509/willem-pettinga-moet-sios-in-de-vierde-klasse-houden/
2019-05-09T22:04:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/05/09210958/ARD_9114.jpg
Nieuws, Sport