De pijp is leeg bij vv Winsum; verlies tegen PKC’83

GRONINGEN – Het zware seizoen van vv Winsum 1 eist haar tol. De spelers van trainer Bert Vos, die ontzettend veel van zijn spelers heeft gevraagd, zijn vlak voor het einde van een prima seizoen op, de pijp is leeg! Op 13 april won het team nog knap bij Broekster Boys (0 – 1), maar vanaf dat moment werd er in de competitie verloren van de laagvliegers Balk (0 – 2) en Zeerobben (1 – 2) en werd afgelopen dinsdagavond in Leek de halve finale van de districtsbeker Noord (na strafschoppen) verloren van VEV’67.

Zaterdagmiddag werd er opnieuw verloren, de mannen lieten de punten op het kamp aan de Peizerweg te Groningen achter. Na een levendige, maar slechte wedstrijd, wonnen de mannen van trainers Bennie de Jong en Robert Groninger met 2 – 1.
PKC’83 was nog niet helemaal veilig en stropte vanaf het begin de mouwen op. Direct na het eerste  fluitsignaal van scheidsrechter R. Spoler gingen de PKC- ers op jacht naar succes. Twee schoten, de eerste van Jivan Vroom, de tweede van Koen Hateboer, zagen er gevaarlijk uit, maar gingen beide langs de verkeerde kant van de linkerpaal.
In de 11de minuut legde Wouter Bloem de kwetsbaarheid van de ’trage’ PKC- verdediging bloot. Op volle snelheid liet de aanvaller twee verdedigers zijn hielen zijn, maar doelman Ben Medendorp kwam op tijd uit zijn doel en plukte de bal van de schoen van Bloem. In de 26ste minuut zette Rogier Krohne Bloem vrij voor de keeper, maar het schot van de aanvaller ging hoog over.
In de 33ste minuut maakte Flaviou Fatima een overtreding op de behendige en snelle Brian Inge. De vrije trap werd door Inge zelf genomen. De indraaiende bal werd bij de tweede paal beheerst ingekopt door aanvaller Koen Hateboer, 1 – 0.
Even later werd Fatima, die het moeilijk had tegen Inge, nagenoeg op dezelfde plaats, weer afgefloten voor een overtreding. In plaats van een voorzet trapte Brian Inge de bal richting de korte bovenhoek. Als een tijger ranselde doelman Wouter Meijer de bal uit de kruising, een geweldige redding.
In het begin van de tweede helft trok Winsum het spel naar zich toe. De combinaties liepen wat beter, de strijd werd aangegaan en de wil om te winnen werd zichtbaar.
Na een ouderwetse scrimmage voor het doel van PKC, waarbij iedere aanvaller en iedere verdediger de bal leek te raken, werd de bal door een PKC-verdediger over de achterlijn gewerkt. Uit de toegekende corner was het wel raak. De bal viel voor de voeten van Wouter Bloem die doelman Medendorp met een harde schuiver verschalkte, 1 – 1.
Even daarna had een prachtige, droge knal van Roy Streppel een beter lot verdiend, de bal ging net over de kruising.
In de 69ste minuut viel het tweede doelpunt van PKC’83 uit het niets. Een lange bal van achteruit viel precies tussen Koen Hateboer, de ingevallen Simon Schreiber en Thomas Kauw. Kauw kon net niet bij de bal. Hateboer kreeg zijn schoen net tegen de bal en tikte die langs de verraste doelman Meijer, die de ronde knikker pas op het allerlaatste moment zag aankomen en daardoor op het verkeerde been stond, 2 – 1.
Na de voorsprong van PKC golfde het spel op en neer. De Winsumers namen, volgens trainer Vos, teveel foute keuzes en verlegden het spel vaak, zonder zelf initiatief te nemen, naar een medespeler. Vos: “Een aantal spelers moet leren om het spel naar zich toe te trekken, beslissend te willen zijn. Aan de andere kant, het is een zwaar seizoen, de pijp is bij een aantal spelers leeg.”
In het restant van de wedstrijd waren er nog wel een aantal kansen. Zo werd een schot van Wouter Bloem, na prima met de borst terug leggen van Streppel, door een verdediger tot corner verwerkt en slalomde Martijn van Roeden langs Flaviou Fatima, maar zijn voorzet kon door Hateboer niet in het doel gewerkt worden.
Winsum perste er nog een slotoffensief uit, een kopbal van Flavio werd tot corner verwerkt en de mee naar voren gekomen doelman Meijer kon de bal, uit een prima hoekschop van Tim Hoff, niet tegen zijn hoofd krijgen.
Trainer Bennie de Jong was na de wedstrijd in zijn nopjes. De Jong:”Ik vind de uitslag terecht. We hebben geknokt voor wat we waard zijn. Het meespelen van Erdem Yeni was het verschil tussen winnen en verliezen. Misschien dat hij aan snelheid heeft ingeboet, maar hij staat steeds goed, geeft rust en laat anderen beter spelen. Daarnaast was het inbrengen van Simon Schreiber van doorslaggevende betekenis, die bracht weer vuur in het spel. We zijn nu wel veilig en richten ons op het volgende seizoen.”