Jetse Ploeg wint Ripperda Biljart Toernooi

WINSUM – Gedurende 2 weken hebben 56 spelers in de Ripperdahal te Winsum met het biljartspel Libre weer om de Ripperda Bokaal gestreden. Dit prachtige evenement, inmiddels de 8e editie, werd weer georganiseerd door de Biljart Club Winsum e.o.    

Het toernooi is erg gewaardeerd en werd ondersteund door diverse  bedrijven uit Winsum en omgeving. Een PowerPoint presentatie met reclame van de sponsors werd gedurende dit toernooi in de kantine van de Ripperdahal vertoond.

De voorbereiding door een viertal commissieleden, Roel Pestman, Luc Piening, Arie van Eekeren en Coen van der molen, verliep voorspoedig. Na de start op donderdag 25 april met diverse voorronden en halve finales bleven er uiteindelijk acht finalisten over. Zij streden afgelopen zaterdag 11 mei om de Wisselbeker, de ereplaatsen en de daaraan verbonden prijzen. De twee poule winnaars  zouden uiteindelijk, in een onderlinge partij, beslissen wiens naam zal worden bijgeschreven in de grote RBT-wisselbokaal.

In de voorronden werden mooie partijen op het laken uitgevochten. Maar dat is dan vaak een strijd tegen je eigen zenuwen en om het juiste gevoel. Ook nu was niet de opponent maar de speler zelf vaak zijn grootste tegenstander. Want zie maar eens de 2e bal de juiste richting te geven. Hoe moeilijk is niet om de juiste lengte te geven zodat de 1e bal bij de 3e blijft liggen. De trekbal kan vaak de oplossing bieden maar je moet het echt allemaal alleen doen. Klaas Jan Brouwer uit Oosternieland lukte dit technisch allemaal erg goed en maakte in de voorronden een serie van 43 caramboles en werd winnaar van de het groot RBT-Glas. Toch lukte het hem niet zich te plaatsen voor de finale.

De 8 finalisten waren Roel Vroom uit Zuidhorn, Roel Pestman uit Winsum, Meindert Dijk uit Uithuizen, Kasper Schurer uit Bedum, Luit Raangs uit Adorp, Gert Lenting uit Winsum, Herbert Ploeg uit Roden en Jetse Ploeg uit Zuurdijk. Zaterdag om 10.30 uur waren ze  aanwezig voor de loting.

De grote finale werd afgelopen zaterdag uiteindelijk gespeeld door Herbert Ploeg uit  Roden en Jetse Ploeg uit Zuurdijk. Beide spelers werden 1e in hun finalepoule. Maar Herbert Ploeg, met in de voorronden het hoogst gespeelde percentage, had zijn beste partijen blijkbaar “uit de keu”gespeeld. Jetse Ploeg werd gedurende het toernooi steeds sterker. Zo ook in de alles beslissende finale. Hij won daardoor dit prachtige evenement.

Na een daverend applaus van de enthousiaste toeschouwers werd er gefeliciteerd, bedankt, rollades en bloemen uitgereikt. De huidige uitbater van de Ripperdahal, Friso de Jongh en medewerkers werden in het zonnetje gezet om hun gastvrijheid, de soep, broodjes en….. de lekkere hapjes tussendoor.

In de grote wisselbeker van het Ripperda Biljart Toernooi wordt nu ook de naam van Jetse Ploeg gegraveerd!

Reacties

gallery
137530
WINSUM – Gedurende 2 weken hebben 56 spelers in de Ripperdahal te Winsum met het
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190513/jetse-ploeg-wint-ripperda-biljart-toernooi/
2019-05-13T20:16:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/05/11164113/IMG_4044.jpg
Sport