vv Winsum VR1 na rust onderuit

WINSUM – Het loopt aan het einde van het seizoen en dan gebeuren er altijd rare dingen in de voetballerij. Of het nou betaald voetbal is of amateur voetbal dat maakt niet uit. Zo ook bij de VR1 van vv Winsum.

Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen ASC ’62 uit Dalfsen op het programma. Deze ploeg stond onder ons met 19 punten, wij hadden er 21. Dus bij winst zou het gat met hen 5 punten zijn en zouden we aan één punt tegen Nieuw-Roden (volgende week) genoeg hebben voor handhaving in de 1e klasse. Vorige week voetbalden wij zeer goed vooral de eerste helft maar verloren we met 4-0 tegen de koploper. Als wij vandaag net zo zouden voetballen was de kans groot dat we de 3 punten in Winsum zouden houden.

Onder leiding van de jonge scheidsrechter Franzky uit Groningen werd er om 14.30 uur afgetrapt. De eerste kansen waren voor Winsum. Ondanks dat we dachten dat ASC ging loeren op de counter gebeurde dit niet en voetbalden ze wat ingetogen. Hierdoor kregen wij wat meer kans om ons voor hun doel te laten zien. Dat resulteerde in de 14e minuut in een doelpunt. Chantal schoot de bal in de verre hoek en via de paal belandde hij achter de keepster van ASC. Helaas werd die voorsprong na 10 minuten alweer tenietgedaan. Door slecht uitverdedigen werd de bal ingeleverd bij de tegenstander en deze schoot de bal, die naar mijn mening nog van richting werd veranderd, achter Willisa en zo werd de stand 1-1. Vlak voor rust kreeg Anouk nog een kans, na een voorzet van Chantal, maar de keeper weet deze te redden. Zo blijft het 1-1 tot aan de rust.

In de rust wordt er niet gewisseld en beginnen we ongewijzigd aan de 2e helft. In de 52e minuut is het Anouk, die na een prachtige voorzet, de bal voor het inkoppen heeft en de stand op 2-1 kan zetten maar helaas kopt ze net naast. En als je zelf de kansen niet benut doet de tegenstander dat meestal wel. Na 66 minuten voetbal wordt er balverlies geleden op het middenveld waardoor de bal bij een speelster van ASC komt en deze schiet de bal van afstand bovenin de kruising buiten het bereik van Willisa. Dit was de nekslag schijnt het voor Winsum want even later was daar de 1-3 en ook weer door persoonlijke fouten. Toch probeerde Winsum, door wissels toe te passen, nog in de laatste 10 minuten wat terug te doen. Maar als je dan in de aanval gaat geef je ruimtes weg achterin en in de 82e minuut was het dan ook ASC dat de eindstand uiteindelijk op het scorebord zet met 1-4.

Met deze stand staan wij nu onder ASC met 1 punt verschil en met 1 punt voorsprong op Nieuw-Roden, die gelijk speelde tegen Helpman. Het is nu zeker van belang om volgende week de 3 punten te pakken, om zo nacompetitie te ontlopen. Dan spelen we thuis tegen Nieuw-Roden.

In dit verslag is te lezen dat er persoonlijke fouten zijn gemaakt, dit is niet naar een persoon te herleiden omdat het een teamsport is. Wij winnen met elkaar en verliezen met elkaar. Natuurlijk als je als verdediger fouten maakt kunnen ze worden afgestraft en als je als aanvaller kansen mist win je een wedstrijd niet, maar bij deze nogmaals we doen het samen. We hebben een fantastisch team en zullen dit volgende week laten uitbetalen door 3 punten te pakken tegen Nieuw-Roden. Jullie zijn welkom om dit te aanschouwen.

Verslag: Johannes Scholtens