vv Winsum VR1 ook volgend seizoen 1e klasser

WINSUM – Zaterdag was de dag van de waarheid voor Winsum VR1. Voor handhaving in de 1e klasse moest er gewonnen worden van naaste concurrent Nieuw-Roden.

Zij stonden met 1 punt achter op onze vrouwen en bij winst voor Winsum werden dat er 4. Met nog één wedstrijd te gaan zou dat genoeg zijn voor handhaving. Na een slechte wedstrijd van vorige week moest het vandaag anders. Daarom was er deze week goed getraind en was iedereen, voor het eerst dit seizoen, fit.

Nieuw-Roden is voor Winsum altijd wel een beladen wedstrijd, vorig seizoen werd er gestreden om de eerste plaats in de 2e klasse. Dit seizoen wordt er dus gestreden voor handhaving. De uitwedstrijd werd in het voordeel van Winsum beslist met 2-4, dus voor de dames van Nieuw-Roden was dat een reden om revanche te nemen.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt in Winsum. Bij onze dames kon van de gezichten worden afgelezen dat ze wat zenuwachtig waren voor deze wedstrijd. Maar die schroom was er snel af toen na 4 minuten spelen al de 1-0 op het scoreboord stond. Na goed samenspel werd de bal teruggelegd op Berber die met een prachtig schot de keeper verschalkte. Vanaf dat moment was het Winsum die de lakens uitdeelde en kwam Nieuw-Roden er niet meer aan te pas. Na 10 minuten was het Thirza die de 2-0 op het scorebord zette. Winsum bleef maar aandringen op het doel van Nieuw-Roden, toch kwamen zij er af en toe eens uit maar waren niet echt gevaarlijk voor het doel van Winsum. In de 23e minuut kon Leendert de 3-0 op het scorebord zetten. Door het doorlopen van Anouk werd de bal niet goed verwerkt door Nieuw-Roden en werd deze door de keepster tegen een eigen speelster geschoten waardoor hij in het doel verdween. Winsum was de wedstrijd van vorige week al helemaal vergeten en voetbalde als vanouds en dit keer werd dat ook beloond. In de 35e minuut kreeg Winsum een strafschop die zuiver werd in geschoten door Minke: 4-0. 5 minuten voor het einde van de 1e helft was daar ook nog de 5-0. De blonde Diego (Lois) verschalkte de keeper met een prachtig afstandsschot. En zo gingen de dames met een 5-0 voorsprong de rust in.

Na rust was het voor Winsum zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen en eventueel de sponsorpot nog wat te spekken. Het uitspelen lukte aardig ondanks dat Nieuw-Roden wat vaker richting het doel van Willisa ging, gevaarlijk werden ze niet. Toch kregen ze nog een treffer mee door een van de weinige foutjes van Willisa. Een bal die vrij simpel opgepakt kon worden, glipte helaas door haar handen, zodat Nieuw-Roden toch nog de nul van het scorebord haalde. 5-1 stond op het scorebord en na 90 minuten spelen stond dat er nog steeds. Met deze uitslag en met het verlies van Oranje Nassau staan de dames nu op een 8e plaats, zo staan ze veilig en handhaven ze zich dus in de 1e klasse.

Volgende week spelen de dames hun laatste competitiewedstrijd, uit tegen de Weide en op 1 juni, om 18.00 uur in Zuidwolde, wordt nog de bekerfinale tegen The Knickerbockers gespeeld. Nog twee wedstrijden om de dames aan te komen moedigen. Dus, wees erbij!

Verslag: Johannes Scholtens