VVG legt Bedum op de pijnbank

GRONINGEN – Sv Bedum is, door zaterdagmiddag met 3 – 0 van VVG te verliezen, veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie tegen degradatie. Het bleef, voor bijna 300 toeschouwers, lang spannend, maar na de 1-0 van Davy Wilkens in de 84ste minuut was de pap bij de Bedumers op en konden de Groningers gemakkelijk uitlopen naar 3 – 0. Ondanks fel verzet van Bedum had VVG de wedstrijd al voor de rust in het slot kunnen gooien.
Tim van der Molen en ‘man van de wedstrijd’ Wesley Walstra schoten vrije trappen, via de vuisten van Jos Broekmans, tegen de paal. Mark Kruizinga tekende voor de enige kans van Bedum, maar stuitte op doelman Steven de Haan.
Doelman Broekmans tikt de bal via de paal tot corner
Het strijdplan van Remy van der Wal was om het achterin dicht te houden en te gokken op bevliegingen van Jake Smit en Nick Boelhouwer. De twee spitsen kwamen er tegen met name Wesley Walstra niet aan te pas. Op het middenveld speelden Martin Kamstra (VVG) en Frank Roorda (Bedum) hun eigen wedstrijd op het scherpst van de snede uit. Een echte winnaar van dat duel kwam er niet.

Na rust speelde Bedum minder agressief dan in de eerste helft. De ruimtes werden daardoor groter en de kansen voor VVG waren talrijk.
Na grote kansen die Yoshi Supriatra, Martin Kamstra en Virgil Muller niet verzilverden kon Jos Broekmans nog knap reageren op een afstandsschot van Virgil Muller, maar de rebound werd door Davy Wilkens binnen geschoten, 1 – 0.

Er knapte iets bij de mannen van Van der Wal en VVG kon in de resterende minuten uitlopen naar 3 – 0 door Virgil Muller en Davy Wilkens.
Aankomende zaterdag speelt sv Bedum de eerste wedstrijd in de nacompetitie thuis tegen tweedeklasser Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden.