Willem Pettinga klaart klus in Sauwerd

Willem Pettinga en Dirk van der Laan
Willem Pettinga en Dirk van der Laan
Foto: HogelandNieuws

SAUWERD – De trainerswissel bij voetbalvereniging SIOS heeft het gewenste effect gehad; Willem Pettinga – hij verving de laatste drie wedstrijden Willem Kluin – heeft de hoofdmacht weten te behoeden voor degradatie.

Zaterdag werd op eigen veld gelijk gespeeld (2-2) tegen nummer 3 Poolster wat genoeg bleek voor lijfsbehoud. Eerder werden punten gepakt tegen twee mede-degradatiekandidaten. Thuis werd er met 5-2 gewonnen van de Heracliden en en week later werd er gelijk gespeeld bij De Fivel. (1-1).

Willem Pettinga – voorgedragen door Sander Visser, beiden kennen elkaar van VV Eenrum – was nuchter na de geklaarde klus:”Toen ik gevraagd werd door SIOS had ik wel zoiets van ‘moet ik dit wel doen?’. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en er in gestapt. Dat ik – samen met de hulp van Dirk van der Laan – mijn steentje heb kunnen bijdragen is mooi, maar de spelers hebben het uiteindelijk zelf gedaan natuurlijk. Je moet mijn inbreng niet groter maken dan het was. En wie zegt dat Willem Kluin het niet was gelukt?”

SIOS-voorzitter Henk van Dijken liep met een smile van oor tot oor rond. Hij was dolgelukkig dat het allemaal goed is afgelopen. Ruim twee weken geleden was Van Dijken duidelijk:”Ik hoop dat het een soort van schokeffect oplevert, met het gewenste lijfsbehoud als resultaat. Ik moet er niet aan denken om het volgend seizoen met SIOS in de vijfde klasse uit te moeten komen.”

Het ontslaan van Willem Kluin was hem niet door iedereen in dank afgenomen. Echter, het lijfsbehoud doet Willem Kluin deze middag vergeten, maar wat als SIOS zich niet had gehandhaafd?

SIOS ook volgend seizoen 4e klasser

 

 

 

Cookieinstellingen