vv Winsum VR1 nemen 3 punten mee uit Hoogeveen

HOOGEVEEN – Zaterdag 24 mei 2019, de laatste competitiewedstrijd voor beide teams in de 1e klasse. Winsum had zich vorige week al veiliggesteld en kon na vandaag alleen nog op de 7e plaats eindigen, als ze won en ASC zou verliezen. De Weide kon nog als 4e eindigen en een periode pakken, dus voor De Weide lag er meer druk op de wedstrijd dan voor Winsum.

In overleg met Winsum en de KNVB werd er een half uur eerder afgetrapt in Hoogeveen, om 14.30 uur dus. Neil beschikte over 14 fitte speelsters en kon dan ook met een goed gevoel beginnen aan deze wedstrijd. Winsum begon sterk en liet mooi voetbal zien. Er werd gecombineerd en de vrije speelster werd steeds gevonden. Ook liet De Weide de dames voetballen en drongen ze niet echt aan. Zo kreeg Winsum redelijk veel ruimte over de vleugels en was het heerlijk om te zien hoe daar mee om werd gegaan. In de 6e minuut was het Thirza die de eerste kans kreeg voor Winsum. Na een vrije bal van Minke kopte Thirza de bal op de paal. Een minuut later was het wel raak. Vanuit een hoekschop kon Lois de bal via een speelster van De Weide achter de lijn plaatsen (0-1). Zo kregen de dames vele kansen om de score te vergroten. In de 33e minuut was er een prachtig samenspel tussen Lois, Marlies en Indy. Lois kreeg de bal van Marlies die vervolgens Indy weg stuurde de hoek in, deze zette voor en in de kluts kwam de bal bij Minke die hem klaar legt voor Chantal maar zij schoot de bal net over. Heerlijk om te zien hoe de dames vandaag voetbalden. Zo gingen we dan ook met 0-1 de rust in.

De coach vond het niet nodig om direct al te wisselen en zo kwamen de dames ongewijzigd weer het veld op. Na 5 minuten spelen vond hij echter dat de wissels ook nog wat speelminuten mochten hebben. Yvonne kwam erin voor Marlies. Maar 4 minuten later moest Neil noodgedwongen alweer wisselen. De goed spelende Indy verstapte zich en moest met een brancard van het veld af. Zoals we nu weten, heeft ze een klein scheurtje in een spier bij de enkel. Voor haar kwam Anouk erin. Het was Minke die de stand in de 62e minuut op 0-2 zette. Jolien speelt de bal op Lois, zij draait zich mooi open en geeft de bal aan Minke die de bal achter de keepster plaatst. 5 minuten later was het Anouk die gevaarlijk voor het doel kwam, alleen haar bal belandde in het zijnet. Toch bracht De Weide de spanning terug in de wedstrijd. Na 75 minuten voetbal werd de bal niet echt lekker weg gewerkt van achteruit waardoor er een corner werd weggegeven waaruit De Weide kon scoren. Maar gelukkig pakten de dames de draad weer op en was het Minke die na een voorzet van Lois de 1-3 op het scorebord zette. Tot slot werd Kim nog gewisseld en kwam Jasmin er voor haar in. Winsum speelde de wedstrijd lekker uit en won zo de wedstrijd met 1-3.

Het was afwachten nu wat ASC zou doen uit bij Vitesse. Om 17.00 uur wisten we dat ASC had verloren met 7-0 en dus was Winsum 7e in de 1e klasse. Een pracht seizoen met een goed resultaat.

Er wacht ons nog één prijs om het seizoen nog mooier af te sluiten. Komende zaterdag moet dat gebeuren, dan spelen de dames om 18.00 uur in Zuidwolde (Drenthe) de bekerfinale tegen The Knickerbockers. Dus, wees erbij!

Verslag: Johannes Scholtens