Teakwondo-talent Kyara heeft een missie

Foto: Claudia

WARFFUM – De 16- jarige Kyara Kamminga uit Warffum behaalde afgelopen weekend een verdienstelijke 3de plaats op het prestigieuze, internationale Mastertoernooi Teakwondo in Den Haag.

Kyara begon in 2010 met Teakwondo. Na een ‘pauze’ van anderhalf jaar stapte ze in januari 2017 over naar de Kazemi Teakwondo Academie in Groningen en met succes. In mei 2017 nam Kyara deel aan haar eerste groot toernooi en wist direct een eerste plek te behalen. Deze toernooiwinst gaf de Warffumse veel zelfvertrouwen en was aanleiding dat ze vanaf die tijd drie avonden per week traint. Daarnaast trainen de toernooi- vechters regelmatig extra weekenden ter voorbereiding op toernooien.

De resultaten van de talentvolle Kyara mogen er zijn. Ze werd de afgelopen tijd vier keer 2de en twee keer 3de. Aan het internationale Master toernooi in Den Haag namen 500 deelnemers mee. Ze kwamen uit Engeland, Duitsland, België, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Egypte, Marokko, Koeweit en uiteraard Nederland.

De trainer Habib Kazemi is de voormalige bondscoach Taekwondo van Nederland. Hij weet Kyara op een positieve manier te motiveren en geeft haar het zelfvertrouwen om meer uit zichzelf te halen. Kazemi zorgt voor goede en juiste ontwikkeling bij zijn sporters. Hij werkt als docent ‘Sport en bewegen’  bij het Alfa-college en is zeer gedreven in het begeleiden van zijn taekwondo pupillen. De trainer heeft een missie en Kyara is blij dat ze deel uitmaakt van het team.

Cookieinstellingen