Nacompetitie Hogelandster clubs

Foto: Archief HN

HET HOGELAND – Waar vv Winsum, FC LEO en Zeester afgelopen zaterdag via strafschoppen kans op promotie misliepen en SV Bedum degradeerde, won VV Ezinge en komt het zaterdag weer in actie. Ook Corenos en Rood Zwart Baflo komen dan binnen de lijnen.

VV Ezinge speelde afgelopen weekend ook al en versloeg in Warfstermolen vierdeklasser De Lauwers, het werd 1-4 voor de Feerwerders. Ezinge speelt in de tweede ronde van de nacompetitie weer uit en weer in Friesland. Dit keer is ASC ’75 uit Augustinusga de tegenstander. Mocht Ezinge ook deze wedstrijd winnen, dan volgt op 15 juni een beslissingswedstrijd op neutraal terrein tegen de winnaar van GSVV – Veendam 1894.

Corenos speelt op eigen veld voor lijfsbehoud tegen vijfdeklasser VCG (Geesbrug). Bij winst spelen de Roodeschoolsters een week later op neutraal terrein tegen de winnaar van de ontmoeting tussen VVK en GEO.

Rood Zwart Baflo kan geschiedenis schrijven, maar dan moet het zaterdag wel winnen van derdeklasser SC Stadspark. Bij winst promoveren de Bafloërs ten koste van de Stad-Groningers naar de derde klasse, het niveau waarop de Bafloër club nog niet eerder uitkwam.

Tegenstander wil niet in Sauwerd spelen

De wedstrijd staat gepland in Sauwerd, maar SC Stadspark wil daar absoluut niet spelen. Het veld zou slecht zijn. Omdat beide verenigingen er niet uitkomen gaan de Stadjers – die graag in Noordwolde of (het liefst op het kunstgras) in Bedum spelen – ervan uit dat de KNVB een ander veld gaat aanwijzen. Donderdagavond wist men bij Rood Zwart Baflo nog niets van een andere locatie. Ook bij VV SIOS in Sauwerd niet, waar het veld er prima bij ligt en de voorbereidingen op de beslissingswedstrijd in volle gang zijn.

 

 

Reacties