Rood Zwart Baflo ook volgend seizoen 4e klasser

BAFLO – Rood Zwart Baflo is er niet in geslaagd om de stap naar de derde klasse te maken. In Sauwerd verloor het team van trainer Jan Potma met 2-0 van SC Stadspark, dat zich door deze zege handhaaft in de derde klasse. De Bafloërs acteren volgend seizoen dus weer in de 4e klasse.

Na de wedstrijd werd er bij de aanhang van Rood Zwart Baflo nog nagepraat over de niet te missen kans van Duncan Torrenga en de 100% kans van invaller Jordi Striedelmeijer. Kansen, toen het nog 0-0 stond. Maar ook over de 0-1, zeven minuten voor tijd, waarbij de kleinste man van het veld ongehinderd raak kon koppen uit een hoekschop.

Achteraf koop je er weinig voor. SC Stadspark scoorde twee keer en de Bafloërs niet, dan verlies je dus met 2-0.

SC Stadspark was voetballend beter, maar wist in de eerste helft weinig tot geen kansen te creëren. Rood Zwart Baflo – gesteund door de wind in de rug – hanteerde veelal de lange bal. De passes van achteruit waren bijna allemaal te hard, zodat de goed meespelende Stadjer-doelman bijna alle ballen makkelijk kon oprapen, voordat een Bafloër bij de bal kon komen.

Al in de derde minuut kreeg Rood Zwart Baflo een tegenvaller te verwerken, Wouter van der Werf kwam niet ongeschonden uit een duel en moest naar de kant.

Wouter van der Werf kan niet verder

Robin Meinema was z’n vervanger. Echt van slag waren de Bafloërs niet. En dat hoefde ook niet, want Meinema viel prima in.

De eerste kans in de wedstrijd was na 17 minuten spelen voor de gasten. Het was Ruurd Jorna die uit een afgeslagen voorzet via RZ-captain Patrick Rutgers bijna raak schoot. Een minuut later kwam Duncan Torrenga een teen te kort om een prima lage voorzet van Jordy Potma tot doelpunt te promoveren. Torrenga leek kort daarna te profiteren van mistasten van het centrale duo van Stadspark, maar de lange trap van doelman Cedric Tillema was weer net te hard voor de Bafloër aanvaller.

Stadspark voetbalde makkelijker en zocht vooral de beresterke Sjors van de Meeren, die leuke duels uitvocht met Patrick Rutgers. Toch wist de Groninger spits zich na ruim een half uur vrij te spelen en uit de draai het doel van Tillema onder vuur te nemen. De Bafloër sluitpost gaf geen krimp en pakte de inzet klem. Vijf minuten later een identieke situatie en ook nu wist Tillema de inzet van Van de Meeren te pakken.

Op slag van rust bereikte doelman Tillema met een lange trap Mark van Zanten, die de bal met het hoofd verlengde naar de linkerkant, waar Duncan Torrenga controleerde en direct met links uithaalde. De bal verdween echter over het doel.

Anne Sybesma (7) in duel met Duncan Torrenga

Na enkele seconden in de tweede helft was het Ron Bethlehem die vanaf de rechterkant een voorzet gaf. De behendige aanvaller raakte de bal niet helemaal goed, waardoor het speeltuig maar net voorlangs ging.

Hierna was het Rood Zwart Baflo dat de wedstrijd meer in de hand kreeg. Goed doorzetten van Jordy Potma zorgde ervoor dat hij de bal vanaf de rechterkant het strafschopgebied kon inbrengen. Stadspark-doelman Gerben Cazemier kon net niet bij de bal, waardoor Duncan Torrenga een niet te missen kans kreeg. Met Jaap Middel in de buurt leek het een simpel intikkertje in een verlaten doel, maar de Bafloër schoot de bal met links voorlangs.

In de 56ste minuut leek Rood Zwart Baflo dan alsnog op voorsprong te komen. Een vrije bal van Duncan Torrenga viel in de ’16’ voor de voeten van Patrick Rutgers, maar die zag zijn inzet geblokt. Vervolgens was het Jordy Potma die de bal half raakte en ook Reinout Geuze wist de bal niet in het doel te werken.

Reinout Geuze, stijlvolle aanname

Tien minuten later was het Arvin Knol – in de rust ingevallen bij Stadspark – die aan de linker zijlijn de bal ontving, bij z’n man wegdraaide en vervolgens binnenkant rechts de bal van buiten het strafschopgebied op doel krulde. Buiten bereik van doelman Cedric Tillema verdween bal op de kruising. Kort hierna moest Robin Meinema er bij Rood Zwart Baflo al weer af met een hamstringblessure, hij werd vervangen door Martin van Dijk. En met nog twintig minuten op de klok kwam ook aanvaller Jordi Striedelmeijer – voor Mark van Zanten – bij de Bafloërs binnen de lijnen.

Met het inbrengen van ‘Striedel’ moest Stadspark meer terug, leken de krachten bij de Stadjers minder te worden en leek het erop dat de Bafloërs aan het langste zouden gaan trekken. In de 77ste minuut had Striedelmeijer zich onsterfelijk kunnen maken, toen hij door Patrick Rutgers vrij voor doelman Cazemier werd gezet. De anders zo trefzekere spits schoot echter snoeihard over de naar de grond gaande doelman………en het doel.

Het vermoeiend ogende Stadspark werd alleen nog maar gevaarlijk uit standaardsituaties. Zo ook in de 83ste minuut, toen een vrije bal via een Bafloër verdediger over de achterlijn verdween. De daaruit voortvloeiende hoekschop van Ron Bethlehem werd vervolgens prachtig binnen gekopt door de geheel vrijstaande Ruurd Jorna, 0-1.

Een minuut later kreeg Rood Zwart Baflo een vrije bal te nemen op zo’n 25 meter van het doel, nadat Patrick Rutgers onderuit was gehaald. Duncan Torrenga nam plaats achter de bal en krulde de bal over de muur. Het was echter Thies van de Meer die zich slim achter de muur had opgesteld en de bal met het hoofd beroerde, waarna doelman Cazemier het speeltuig over de achterlijn werkte. De hoekschop van Melvin Folkerts werd door Jordi Striedelmeijer snoeihard op doel gekopt, maar verdween net voorlangs.

Waar Rood Zwart Baflo alles op alles zette, kwam Stadspark er voetballend nog een keer goed uit en besliste Gerard Hut drie minuten voor tijd met een geplaatst schot de wedstrijd. Hierdoor blijft SC Stadspark derdeklasser en zal Rood Zwart Baflo ook het komend seizoen in de vierde klasse uitkomen.