Nacompetitie Hogelandster clubs

Foto: Archief HN

HET HOGELAND –  Rood Zwart Baflo wordt toegevoegd aan het rijtje Hogelandster clubs – vv Winsum, FC LEO en Zeester – die er niet in geslaagd zijn om via de nacompetitie promotie af te dwingen. In Sauwerd verloren de Bafloërs met 2-0 van derdeklasser SC Stadspark. Corenos en VV Ezinge wonnen zaterdag wél en strijden op 15 juni respectievelijk voor handhaving en promotie. SV Bedum degradeerde vorige week al naar de 2e klasse.

Corenos won zaterdag op eigen veld afgetekend van vijfdeklasser VSG (Geesbrug). In Roodeschool werd het 4-1 door doelpunten van Joran Knot (2), Lars Baar en Marcel Dijkstra. Komende zaterdag speelt het team van trainer Marco Pessiwarissa op het kunstgras in Spijk tegen GEO. De vijfdeklasser uit Garmerwolde won met 1-2 bij het stadse VVK.

Corenos-VSG, Joran Knot schiet vanaf de stip raak

Na de ruime zege (1-4) bij vierdeklasser De Lauwers vorige week, moest VV Ezinge afgelopen zaterdag naar Augustinusga, waar vierdeklasser ASC ’75 de tegenstander was. Net als een week eerder werd het 1-4 voor de vijfdeklasser uit Feerwerd.

Blijdschap bij Ezinge na de winst op ASC ’75.

Door de winst speelt het team van coach Leendert Nieborg komend weekend voor promotie tegen GSVV uit Gerkesklooster. De Friezen wonnen zaterdag thuis met 3-0 van Veendam 1894, de ploeg die een week eerder Zeester via strafschoppen had uitgeschakeld. De promotiewedstrijd tussen beide vijfde klassers wordt gespeeld in Grootegast.

Voor het verslag van Rood Zwart Baflo – SC Stadspark klik hier.

 

 

 

 

 

Reacties