DWA/Argo grijpt titel

Foto: DWA/Argo

WINSUM/BEDUM – De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag door winst op Spannum het kampioenschap binnengesleept in de derde klasse D. Net als in de zaal stond DWA/Argo in de laatste wedstrijd tegenover Spannum en, daar waar de Friezen in de zaal met de titel aan de haal gingen, was het dit maal DWA/Argo.

Na een ruststand van 9-7 werd het uiteindelijk 17-13 voor de Winsumers en Bedumers. Het komende seizoen speelt DWA/Argo door dit kampioenschap in de tweede klasse. Een unieke situatie, omdat de ploeg in de zaal in de vierde klasse zal uitkomen.

De opdracht was zaterdag duidelijk: winnen en je bent kampioen. Dat Spannum geen gemakkelijke tegenstander zou worden, was ook duidelijk. In de zaal hield deze ploeg DWA/Argo immers van kampioenschap af. Op het veld, notabene een klasse hoger, was de situatie iets anders. Spannum speelde zaterdag nergens meer om en alleen voor DWA/Argo was er, verrassend genoeg, nog wat te halen.

De thuisploeg startte zaterdag scherp en binnen enkele minuten stond er al 3-1 op het scorebord door twee rake schoten van Natasja Schuuring en Lisette Hamminga en een verzilverde strafworp van Sam Pestoor.
Daarna kwamen de Friezen op gang en met vier treffers op rij, was de stand ineens omgebogen naar 3-5. Toch liet de ploeg van trainer-coach André Pettinga zich niet zomaar het hoofd gek maken, want na doelpunten van Natasja Schuuring, Benjamin Pestoor en wederom Lisette Hamminga werd het 6-5. Met name de goal van Benjamin Pestoor was curieus, aangezien de bal in een sprongduel onder de korf getikt werd en pardoes in de korf belandde. In het resterende deel van de eerste helft behield de thuisploeg het initiatief, want andermaal Schuuring, Hamminga en Pestoor scoorden. De Friezen voegden ook nog twee treffers aan hun totaal toe, zodat de ruststand 9-7 was.

Na de pauze maakte Karen Oostmeijer namens de thuisploeg meteen duidelijk dat het deze keer niet mis zou gaan. Ze schoot van afstand raak en maakte het gaatje zo groter met de gasten. Ook Tom van der Laan en Natasja Schuuring zorgden er met hun treffers voor dat het gat met Spannum in tact bleef, 12-9. Toen invaller Gert Jan Stulp voor 13-9 zorgde leek de weerstand van de Friese gasten gebroken. Ineens lukte alles nog beter bij de DWA/Argo-spelers en achtereenvolgens Sam Pestoor, Natasja Schuuring en Gert Jan Stulp vergrootten het gat naar 16-10. Er werd al een klein feestje gevierd door de supporters langs de kant, maar het werd nog even spannend. Spannum probeerde in een laatste krachtsinspanning nog langszij te komen, maar na 16-13 maakte aanvoerster Natasja Schuuring met haar zesde treffer aan alle illusies van de gasten een einde. Ze verzilverde een strafworp en bracht zo de eindstand op 17-13.

Na afloop vierden de spelers, staf en supporters een klein feestje, omdat het kampioenschap dit maal wel werd binnengesleept. Vooraf was in het huidige jaar voor het zaalseizoen de doelstelling om kampioen te worden, wat helaas net niet lukte, en was de doelstelling om op het veld in de derde klasse te handhaven. Dat zaterdag het kampioenschap werd binnengehaald was toch wel een verrassing. Komend jaar ontstaat daardoor de unieke situatie dat DWA/Argo op het veld uitkomt in de tweede klasse en dat het team in de zaal maar liefst twee klassen lager speelt. De selectie van DWA/Argo blijft onveranderd, dus in het komende jaar zullen de doelstellingen voor het veld (handhaving) en de zaal (kampioen worden) waarschijnlijk hetzelfde zijn.

De korfballers gaan nu genieten van vakantie en beginnen op zaterdag 7 september met het nieuwe seizoen.

Eerst zullen de korfballers nog stil staan bij het 60-jarig bestaan van Argo. Op de jaarlijkse clubdag van DWA/Argo op 29 juni worden ook oud-leden van Argo uitgenodigd voor het mixtoernooi, de barbecue en het feest. Op de website van DWA/Argo staat daarover nadere info.

Zaterdag werden ook andere teams van DWA/Argo kampioen. Het vierde seniorenteam en A1 werden eveneens eerste in de poule.

Reacties

article
140256
WINSUM/BEDUM – De korfballers van DWA/Argo hebben afgelopen zaterdag door winst op Spannum het kampioenschap binnengesleept
https://winsum.nieuws.nl/sport/20190616/dwa-argo-grijpt-de-titel/
2019-06-16T20:49:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/06/16204857/1e-kampioen-veld-voorjaar-2019-2.jpg
Sport