Bedum loopt massaal uit voor Bedrijvenvoetbal

Foto: HogelandNieuws

BEDUM – Meer dan 4.000 bezoekers bezochten afgelopen weekend het Bedrijvenvoetbal op het sportpark in Bedum. Nooit eerder kwamen zoveel mensen op het evenement af. Voetballen, muziek, netwerken en gezelligheid gaan hand in hand.

Een fanatiek stichtingsbestuur met meer dan honderd vrijwilligers van diverse verenigingen maken het weekend mogelijk. Zelfs oud burgemeester Erica van Lente kwam er voor terug uit Dalfsen. Dat had ook te maken met de samenwerking met Bedum Broest. Zeven lokale bands zorgden zaterdag voor een festival sfeer.

Twee dagen voetbal door 42 bedrijventeams uit Bedum en omstreken leverden veel strijd, plezier en vooral sportiviteit op. Meer dan 600 voetballers kwamen in actie. Uiteindelijk bleven er bij de heren twee elftallen over voor de finale. Onder grote publieke belangstelling versloeg het verrassende Multipromo het team van Gert Zijlstra Timmerbedrijf/SIB Installaties na strafschoppen. Pas na meer dan twintig penalty’s viel de beslissing. De Fairplay bokaal was voor Slagerij Zuidhof.

Eten, muziek, drinken…………..

Bij het damestoernooi won Kooistra Tuin & Dier voor de derde achtereenvolgende keer de beker. Klus- en handelsonderneming Erwin/Stacadoorbedrijf Jeroen werd 2e bij de dames. De Fairplay bokaal ging naar Tandheelkundig Centrum Bedum.

Speciaal voor de ietwat oudere voetballers organiseert de stichting een 7×7 toernooi op een half veld. Twaalf teams met allemaal 40 plussers streden voor de eer en de prijzen. De finale was een kopij van 2018. Na een spannende strijd was Problicity in de finale te sterk voor de mannen van Gonnie Smit Hypotheken. De Fairplay cup was voor Steakhouse De Kleine Munt uit Termunten.

Apotheose
Bedrijvenvoetbal is vooral ook feest in Bedum. Op vrijdagavond genoten 1.100 bezoekers van optredens van The Great Piano’s, Frans Duijts en AVD Entertainment. Tijdens de afsluitende feestavond op zaterdag waren er 1.800 bezoekers. De beste Partyband van Nederland ‘Black Tie Monkey Squad’ en de bekende artiesten van 2 Brothers on the 4th Floor en Ronnie Flex – hij verving Ali B die had afgezegd – zorgden voor een geweldige sfeer in de grote feesttent. Dat het optreden van Ronnie Flex slechts van korte duur was – de rapper vertrok nadat iemand vanuit het publiek een glas bier in zijn richting gooide – mocht de pret niet drukken. Black Tie Monkey Squad vlamde met een kolkende feesttent naar een geweldige apotheose.

Bedum Broest
Op zaterdag was het sportpark omgetoverd tot een heus festival terrein. Bedum Broest had twee podia ingericht. Maar liefst zeven bands met Bedumer muzikanten traden afwisselend op. Alle stijlen kwamen langs: Room 2 Roam, De Heeren van Bedum, Thiossane Afrique, Noint?, Found It, Wanton en Royal House traden op. Wie van goede muziek houdt was in Bedum op het complex aan het juiste adres. De samenwerking van Bedum Broest met het Bedrijvenvoetbal pakte goed uit en zal ongetwijfeld een vervolg krijgen.

Sponsoravond
Het weekend begon met een sponsoravond met medewerking van Ron Jans. Deze keer was de grote feesttent speciaal ingericht om meer ondernemers en sponsoren te kunnen ontvangen. Maar liefst 230 bezoekers genoten van een gevarieerd avondprogramma met als motto: ‘Bedrijvenvoetbal draait door!’ De eigen Matthijs van Nieuwkerk van Bedum, Bernard van der Vinne, ontving diverse gasten aan tafel afgewisseld met muziek van de Bedumer bands Steernvanger en Wanton. Oud winnaars, oud voorzitters, vertegenwoordigers van betrokken verenigingen blikten terug op 30 jaar bedrijvenvoetbal. Het slotstuk van de sponsoravond was een openhartig gesprek met Ron Jans. Over opvoeden, persoonlijke ontwikkeling, talent, inzet en samenwerking met andere mensen. Een warm en oprecht mens! Omgekeerd was Ron Jans duidelijk onder de indruk van het verenigingsleven, de mooie initiatieven en de saamhorigheid in Bedum.

Verzoamelstee
Elk jaar doneert de stichting Bedrijvenvoetbal geld aan een lokaal goed doel. Deze keer kreeg ‘Verzoamelstee’ uit handen van wethouder Kristel Rutgers een cheque van € 1.000 uitgereikt. Het geld kan worden aangewend voor de verdere ontwikkeling van verzamelplaatsen voor eenzame ouderen en hulpbehoevenden. De gift werd met veel dankbaarheid door vijf vertegenwoordigers uit Bedum en Onderdendam in ontvangst genomen.

Hoofdsponsor
Ook werd bekend gemaakt dat Architect Feddema & Adviesburo Van der Plas na twee jaar stoppen als hoofdsponsor van het Bedrijvenvoetbal. Zij dragen het stokje over aan Hoeksema Schilders. Een dynamisch bedrijf uit Bedum van eigenaar Ben Hoeksema dat ‘goed aan de weg schildert’. De nieuwe hoofdsponsor past helemaal in het profiel van de stichting Bedrijvenvoetbal.

Trots
Rob van der Werf, voorzitter van de Stichting Bedrijvenvoetbal, was na afloop blij en trots.
“Dit was mijn laatste keer als voorzitter. Volgend jaar neemt Petra Makkes de voorzittershamer over. Wat heb ik genoten deze editie! Wat kan Bedum een feestje vieren. In het Stadspark traden Anouk en Sting op. Maar wij hadden de feesttent gewoon vol. Stijf uitverkocht. Niet te geloven. En dan al die blije mensen. Daar doen we het voor en daar heb ik het acht jaar lang voor gedaan. Met een geweldig bestuur. En alle enthousiaste vrijwilligers van SV Bedum, muziekvereniging Wilhelmina, DIO Bedum, de Loopgroep Bedum en die mensen die zich spontaan aanmelden aan vrijwilliger. Zij ondersteunen ons in de organisatie en leveren samen meer dan 2.000 vrijwillige uren. Dat is niet normaal. Als bestuur zijn we vooral ontzettend dankbaar richting al die vrijwilligers en sponsoren. Alleen dankzij hen is zo’n groots evenement in Bedum mogelijk. Daar mogen we in Bedum echt ongelofelijk trots op zijn.”

Reacties