Weinig publiek bij autocross

WINSUM –  Tropische omstandigheden bij tweede Winsumer autocross.

Afgelopen zaterdag is aan de Winsumerstraatweg in Winsum de tweede omloop verreden van de Winsumer autocross.
Zo’n 150 coureurs gingen onder tropische omstandigheden de strijd weer met elkaar aan in vijf verschillende klassen. De baandienst had alweer de hele week voorafgaand de handen vol gehad met het prepareren van de baan, de harde klei zorgt voor hoge snelheden wat attractief is voor het publiek maar kan daardoor in deze omstandigheden ook zeer verraderlijk zijn. Zaak is om de ondergrond goed nat te krijgen in de voorgaande periode en tijdens de wedstrijd een flinterdunne film van water neer te leggen om gevaarlijk stof tegen te gaan. Dit had de baandienst goed onder controle en de snelheden lagen weer hoog.

De hoge snelheden waren een lust voor het oog van het aanwezige publiek, dat minder massaal aanwezig was dan bij de eerste wedstrijd mede dankzij de hoge temperaturen. Daarnaast had de organisatie wel een hitteplan op gesteld, er was meer schaduw gecreëerd voor zowel vrijwilligers als publiek en er werd gekoeld drinkwater uitgedeeld.

Helaas kreeg de organisatie te maken met twee vervelende situaties op de baan waarbij extra medische zorg nodig was. Een coureur kon door het aanwezige medische team uit zijn auto gehaald worden, een andere onfortuinlijke coureur moest door de brandweer uit zijn auto geknipt worden. Beide coureurs zijn per ambulance afgevoerd en bleken letsel te hebben aan hun rug. Hierdoor lag de wedstrijd wel enig moment stil en moest de organisatie besluiten om de 3e manche te laten vervallen. De finales waren stuk voor stuk enorm spannend en werden uitgereden zonder incidenten. De volgende wedstrijd in Winsum is op zaterdag 27 juli.

Tekst: ASG

 

Reacties