Ricardo van Zutphen wint De Print Winsum Open

WINSUM – Ricardo van Zutphen schreef zondag De Print Winsum Open op z’n naam. In de finale was de als eerste geplaatste speler in de klasse HE3 in twee sets te sterk voor Frits Telkamp, 6-4, 6-3.

Finale HE3: Van Zuthpen vs Telkamp

De finaledag was ’s ochtends om 09.00 uur al van start gegaan. Op baan 6 moest local hero Joop Bakker het in de finale van de HE7 50+ opnemen tegen Arthur Vermeij. Nadat Vermeij de eerste set zeer eenvoudig binnenhaalde (6-1), boog Bakker in de tweede set een 0-1 om in 3-1. Daarna herpakte Vermeij zich en trok de partij na ruim een uur spelen met 6-3 naar zich toe.

Finale HE7 50+: Bakker vs Vermeij

Om 13.00 uur stond het gemengd dubbel 6 op het programma. Martin Drent en dubbel partner Bianca Kuiper moesten tot het uiterste gaan om Luit Fledderus en Ursula Sennema op de knieën te krijgen. Na ruim drie uur spanning en strijd won het als tweede geplaatste koppel de tiebreak in de derde set en pakt daarmee de titel, 6-4, 5-7, 7-6).

Finale GD6: Fledderus/Sennema vs Drent/Kuiper

Terwijl op het centercourt de finale op punt van beginnen stond, betraden Neil Judkins en Marcel de Weijs baan 5 voor hun finale van de HE8. Dat Marcel de Weijs in deze finale stond was – gezien z’n verleden – niet zo verbazend. Die van Judkins des te meer. De Winsumer fysiotherapeut deed voor het eerst mee. Beide spelers hadden van Joop Bakker in de poule gewonnen. “En dan kun je wel wat” , aldus een toekijkende Bakker.

Finale HE8: Judkins vs De Weijs

Judkins pakte de eerste set in no time (6-1). De Weijs dreef met goed spel in de tweede set z’n tegenstander tot het uiterste, maar uiteindelijk wist Judkins op conditie ook de tweede set in z’n voordeel te beslissen, 7-5.

Ondanks de deelname ten opzichte van vorig jaar (225 tegen 300) minder was, kon de toernooicommissie terugkijken op een prachtig toernooi. Mooie, spannende partijen, prachtig weer en bovenal heel gezellig.

Op naar editie 30 van de Winsum Open, die ongetwijfeld een feestelijk tintje zal krijgen.

Voor alle uitslagen van de finaledag klik hier.

Like en Win-actie

O ja, ook was er nog een facebookwinactie aan het toernooi verbonden met als prijs kaarten voor het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat begin februari 2020 in Rotterdam wordt gehouden. De loting werd gedaan door Martin Drent en Carmen Speelman, wat een zeer verrassende winnaar opleverde …………… klik hier.

 

 

 

 

 

Reacties